Startsida

Ab Företag Köp från privatperson utanför EU

Skapad - Senast uppdaterad
Inlägg: 0
Hej!

Vi är ett relativt nystartat AB företag och vi håller just nu på att bygga ett spel. Ett spel kräver en massa små detaljer som vi gärna vill köpa från privata konstnärer runt om världen (alltså både från europa och utanför).

Problemen vi har stött på är att vi inte riktigt vet hur vi ska bokföra sådana här köp, dels är vi rädda att köpa en custom/specificerad "målning" eftersom den kan klassa som en tjänst i stället för en digital vara(kan detta undvikas? Köpen ligger normal under 2000kr.). Och dels är vi också lite frågansam till hur vi ska deklarera dessa köp då säljarna i många fall inte har skapat fakturor själva förut.

Problemet med att dom inte kan skapa fakturor själva kan vi lätt lösa genom att skriva upp en faktura från deras perspektiv och sedan låta dom godkänna den.

Det andra problemet vi har med fakturan är att många av dessa konstnärer använder inte sina riktiga namn online och vill helst inte ge ut identifierande information till oss, hur ska vi göra då?

Och en annan fråga vi har; eftersom de flesta köpen ligger under 2000Sek, kan vi då göra en 'enkel faktura' detta hade tillåtit oss att samla in mindre info om kunder...?

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.