Hur funkar det om jag bokfört Skulder till närstående personer kortfristig del om jag inte betalar skulden inom 1 år?

1
Hej,
Jo det är som så att jag har bokfört saker som jag betalat privat åt företaget på följande konto: 2893 "Skulder till närstående personer, kortfristig del". Har varje år bokfört på det här kontot. Till min fråga: Vad händer om jag inte betalat tillbaka denna summa inom 1 år till mig privat från mitt AB? Försvinner denna "skuld" till mig som privatperson? Och hur går jag i så fall tillväga nu i efterhand för att exempelvis boka om den till konto: 2393 "Skulder till närstående personer, långsiktig del". Vill gärna att mitt AB betalar tillbaka denna summa till mig, men denna skuld följer inte med i bokföringen för varje år som jag förstår det om jag bokfört det på konto 2893.
1008
85
Hej, Allt som är bokfört på balanskonton (konto 1000-2999) ska följa med till nästa år, annars är det felhanterat vid byte av år. I vissa program måste man överföra balansen genom att trycka på en knapp.
www.bocekonomi.se - Redovisning, nyföretagande, företagsutveckling
1046
52
Hej Gosgen, Vill bara inflika ett förtydligande. Det är inte så att det är något "magiskt" med konto 2393 så att bokföringsprogrammet behandlar det annorlunda än vilket annat 2-konto som helst. Det finns ingen gräns på 1 år för skuld till närstående, utan det är någon annan orsak till att det kontot inte ser ut att ha blivit överfört till nästkommande års balansräkning.

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.