Arbetsgivaravg mm

13
Hej!

Sitter just nu med min första löneutbetalning på nya företaget. De anställda blev anställda 16 december och får lön månaden efter. Jag ska alltså betala ut lön nu i januari. Hur blir det med arbetsgivaravgifter. Räknar man på december (den månad lönen gäller) eller januari (den månad man betalar ut lön)

:?

Hur blir det med kontrolluppgifter och rapportering till Fora? Jag försökte mig på kontrolluppgifter men eftersom jag inte har betalt ut någon lön i december så gick inte det....Lämnar jag dessa rapporteringar på 2007 istället eller?TAcksam för svar :oops:
720
När det gäller privatpersoner så är det strikt kontanprincip som gäller. Det spelar ingen roll under vilken period lönen är intjänad utan man går enbart på vilket datum den är utbetald och tillgänglig för den anställda. Lönerna du betalt ut nu tillhör alltså 2007 när det gäller Fora, arbetsgivaravgifter och kontrolluppgifter, däremot skulle bolaget tagit upp det som en kostnad för 2006 om du haft bokslut nu eftersom där gäller intjänandeperioden och inte utbetalningsdatum.
13
Tack så mycket för hjälpen. [br]Nej vi har inte bokslut förrän senare i år så det spelar kanske inte så stor roll då...

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.