Ang. bokföring av försäljning till Norge.

117
Hejsan!Jag har sålt en vara till Norge och då fått betalt 96 kr kontant. Jag vet dels inte hur jag skall redovisa att jag sålt en vara utanför Sverige; vilka konton och hur?Sen vet jag inte heller hur jag bokför om jag fått betalt kontant? Tänkte ta kronorna till egen ficka (eget uttag) för att slippa stuva in dem på kontot. Hur gör jag då? Vad använder jag som verifikation för försäljningen, bara ett vanligt handskrivet kvitto + fakturan eller något? 🙂 För det räcker väl inte med bara fakturan? Annars använder jag ju kontoutdrag + faktura.
117
Ingen som skulle kunna hjälpa mig lite? Skulle vara tacksam till tusen. [br] [br]Det är 2006's sista post och som bekant lite bråttom att bokföra med tanke på att den var kontant den 29:e.. [br] [br] [br]Dels är jag lite osäker på om jag ska bokföra det på 3055 (varor utanför EU) eller ej? [br] [br]Och ifall jag bokför debet direkt mot 2018 eller inte ifall jag tänkte ta pengarna i egen ficka direkt för att slippa stuva in dem på företagskontot? [br] [br]Tog även ut frakt, iom att jag inte angett något särskilt för utlandsfrakt tog jag i rättvisans namn samma som för svensk frakt; varan gick på 89 kr och frakten på 7 kr. Bokför jag frakten mot 3521, frakter export? [br] [br]För jag ska inte använda några EU-konton, de gäller inte för någon annan tullunion eller något sådant tjoff, eller? :) Det är bara clean export utanför EU?
117
Fick detta svar när jag frågade en bekant: Kan du ej styrka att den lämnat landet; bokför som vanligt och skriv en notis om detta. [br] [br]Jag kan ej styrka detta iom att jag frankerat den som vanligt men med lite fler frimärken. [b]Verkar rimligt att göra så, eller?[/b]
488
Det du föreslår verkar rimligt. Lägg på svensk moms som vanligt eftersom du inte kan styrka att varan lämnat landet.

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.