Skriva F-skatten till 0

2
Jag håller precis på att starta enskildfirma. Jag håller på med idrott på elitnivå och har tänkt att ta in sponsor- och prispengar i firman. Jag bedriver även annan vinstbringande verksamhet i liten skala.Jag tror att jag kommer dra in ca 50.000 under första året men detta är en siffra på en höft och det kommer inte komma i en jämn ström. Jag vill därför skriva min preliminära F-skatt till 0kr och betala in allt i slutet av året. Vad ska jag skriva i de olika rutorna på foretagsregistrering.se?De jag undrar över är:

-------------------------

Ange företagets nettointäkt

Nettointäkt

[_________]Ange företagets beräknade utgående och ingående moms

Utgående moms som redovisas i inkomstdeklaration

[_________]Ingående moms som redovisas i inkomstdeklaration

[_________]

-------------------------Om det är något mer jag bör tänka på vid registreringen så ange gärna det också.Tacksam för snabbt svar!Passar även på att hälsa på alla då detta är mitt första inlägg. 🙂
101
Hej! [br] [br]Nettointäkten är inkomsten i verksamheten som man beräknar få efter alla utgifter i företaget. [br] [br]Ingående moms är, den moms på det du beräknas ha på allt du köper. [br] [br]Utgående moms är momsen på den momspliktiga omsättningen, i ditt fall om jag förstår på 50 000:-. [br] [br]Ingående moms och utgående moms kvittas sedan mot varandra. [br] [br]Du kan välja att redovisa en gång om året, men du måste ändå under årets lopp betala preliminär skatt. Upptäcker du efter en tid att det inte blev som planerat kan du när som sända in en ny preliminär skattedeklaration. [br] [br]Hoppas att detta var lite till hjälp. [br] [br]Tack för hälsningen o får hälsa dig välkommen. [br] [br]//Marta
488
Om du inte tror att din firma kommer att gå med vinst blir den beräknade nettointäkten 0 kr. [br] [br]Utgående moms är moms på dina kundfakturor; 50.000 kr x 25 % blir 12.500 kr. [br] [br]Om du inte tror att firman går med vinst betyder det att du förmodligen tror dina kostnader blir lika stora (50.000 kr); då blir den ingående momsen också 12.000 kr. [br] [br]När året är slut gör du bokslut och i maj nästa år skickar du in din deklaration. I december 2008 får du besked ifall det blev skatt att betala; den ska isåfall betalas i början av 2009. [br] [br]Jag vill ändå varna för att skjuta upp sin skatt på det viset ifall man märker att firman går bättre än man hade trott. När man väl står där i början av 2009 är det lätt hänt att pengarna redan har blivit förbrukade till annat. Många har drabbats av förtvivlan i det läget. Fördelen med att betala en rimlig F-skatt löpande är att man inte frestas använda de framtida skattepengarna till annat.
2
Okej. Jag tror att jag vet hur jag ska göra nu. Jag skriver nettointäkt till noll och utgående moms till 12.500 kr som Karin skrev. Jag skriver förväntad försäljning till 50.000. [br] [br][quote]Om du inte tror att firman går med vinst betyder det att du förmodligen tror dina kostnader blir lika stora (50.000 kr); då blir den ingående momsen också 12.000 kr. [/quote] [br]Du menar 12.500 kr va? [br] [br]Håller man bara koll på sin bokföring och på pengarna i företaget bra så borde det inte vara ett problem och så handlar det ju inte om några jättepengar i mitt fall. [br] [br]Det blir svårt för mig att betala f-skatt löpande första året pga. personlig låg budget. Men som även marta påpekade så går det ju att lämna in en ny preliminär skattedeklaration om det börjar rulla på. [br] [br]OT: Varför citerade du dig själv två gånger på rad, marta :roll:

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.