Beställning utomlands, nedskrivet värde - problem!

5
Beställde en maskin från Kina och fick, utan att jag bad om det, nedskrivet värde på varan. Verkar vara någon form av praxis att de gör så därifrån. Fick då betala mindre moms till DHL för varan än jag egentligen skulle gjort.Givetvis så ställer detta till problem i bokföringen.

På min internetbank har jag gjort en överföring som är minst det dubbla, jämfört med vad som står på kvittot jag fick.Hur ska man lösa denna situation?

Någon som varit i liknande sits?
488
Va??? Menar du att du har betalat mycket mer än vad det står på fakturan som du fick?? Kräv en ny faktura eller mellanskillnaden tillbaka! [br] [br]I mina öron låter det som nån sorts korruptions-grej som har inneburit att någon kines har stoppat på sig mellanskillnaden.
5
Har försökt kräva tillbaks pengar, men det har inte gått så bra. Får inget svar från dem när jag frågar angående saken. Kundsupporten efter avslutad affär verkar tämligen usel. :- [br] [br]Hur ska man förklara för skatteverket att man betalat mer än vad som står på kvittot?
488
[quote="Ancytrus"] Får inget svar från dem när jag frågar angående saken. Kundsupporten efter avslutad affär verkar tämligen usel.[/quote] [br]Nä det är klart att om nån av kineserna har stoppat mellanskillnaden i egen ficka har han inget intresse av att låtsas fatta vad du menar. [br] [br]Fick du ingen faktura eller orderbekräftelse i förväg som du kan använda i bokföringen??
5
Nej, utan de skrev bara i mailet hur mycket det skulle kosta för mig inkl frakten, så jag förde över den summan. [br] [br]Vad ska man säga liksom... blir lite trött på hela situationen. Vette tusan hur jag ska reda upp detta i bokföringen. :-
488
Ja då har de kanske blåst dig. Du får väl bifoga en utskrift av mailet i din bokföring, tillsammans med fakturan och en förklarande text. Din kostnad är ju ändå det (högre) belopp som du har betalat ut. [br] [br]Slutsats: Skicka aldrig pengar till okända affärspartner innan du har en riktig faktura i näven!
117
Du bör väl rimligtvis kunna kontakta tullverket och be dem om hjälp med den underbetalda momsen, och sedan ta både mailet och fakturan (med anteckning) som verifikation, och efterbetala momsen för hela rasket. :) [br] [br]Och ja, kineserna blir ofta nästan sura när man specifikt ber dem att skriva korrekt värde. Jag brukar ge dem en lista med instruktioner (faktura med fullständig varudekl + korrekta värden inuti paketet, korrekta summor för varor och frakt på fraktsedeln utanpå paketet, osv). Jag brukar upprepa detdär som ett mantra när jag beställer och de har (motvilligt) lytt mina order hittills.

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.