Utbildnings kostnader innan start?

4
HEJ!Jag har gått och funderat på att försöka mig på att börja köra själv.

Jobbar som elektriker och för att få lov att sälja den typen av tjänster

så måste man ha en sk. "Allmän behörighet". Denna läser man på

distans under 9-24 månader beroende på studietakt. Kursen kostar

40 000:- och min fråga är följdaktligen; Är detta något som en ev.

vinst i blivande företaget kan betala. Min företagsform kommer att vara

Enskilt bolag.

För att ge mig en spark i baken så vill jag gärna registrera företaget

redan nu trots att jag troligen inte kommer få några jobb inom 1år.

Kommer min deklaration skilja sig markant om jag nolltaxerar företaget?
/ MVH Daniel // Förhoppningsvis inom en snar framtid egenföretagare!
488
Jag tvivlar på att den typen av längre yrkesutbildning är en avdragsgill kostnad i din firma. Sorry. [br] [br]Hur menar du, om din deklaration kommer att skilja sig om du nolltaxerar företaget? Ja, deklarationen kommer att visa noll ?!?
27
Det stämmer det Karin säger om utbildningskostnaden, tyvärr. [br]Jag kontaktade nämligen skatteverket angående en liknande fråga för ett tag sedan och fick beskedat att utbildningskostnader för att kunna [i]anskaffa/bredda[/i] sin verksamhet inte är avdragsgill, därimot är utbildning för att kunna [i]bibehålla[/i] sin verksamhet avdragsgill. [br]Om man t.ex. som redan aktiv elektriket måste gå någon form av påbyggnadskurs p.g.a en lagändring i den "Allmän behörighet" så är denna kostnad alltså avdragsgill, dock inte utbildningen för den "Allmäna behörigheten" i sig. [br] [br][quote]För att ge mig en spark i baken så vill jag gärna registrera företaget [br]redan nu trots att jag troligen inte kommer få några jobb inom 1år[/quote] [br] [br] [br]Jag kommer ihåg att jag hört att näringsverksamheten annses startad när man har omsättning. Detta borde innebära att du inte kan (i skatterättslig mening) registrera företaget fören du har fått ditt första uppdrag.
4
...Något otydligt, jag vet. Funderade länge på den raden innan jag [br]skickade inlägget i hopp om att någon kanske kunde förstå mig. [br]Jag menar egentligen om det kommer att belasta mig med några [br]extra kostnader eller försvåra deklarationen (som i dag mer eller mindre [br]är att skriva under) om jag har ett företag som varken har inkomster [br]eller utgifter medan jag som privatperson fortsätter min anställning [br]och får lön av min arbetsgivare. Vill registrera ett företag för att kanske [br]ge mig en spark i baken. Nu tror jag att någon kan förstå mig. [br] [br]tack!
/ MVH Daniel // Förhoppningsvis inom en snar framtid egenföretagare!
27
[quote="teknikborgen"] [br]Jag menar egentligen om det kommer att belasta mig med några [br]extra kostnader eller försvåra deklarationen [br][/quote] [br] [br]Vad jag menar är att skatteverket troligen inte kommer anse att du bedriver enskild näringsverksamhet och i din deklaration kommer det inte synas något spår av att du har ett bolag. Detta eftersom du i skatterättslig mening [i]inte[/i] har ett företag förän du har börjat omsätta varor/tjänster. [br] [br]Därför blir svaret på ovanstående fråga, nej. [br] [br]Om du när du skriver "registrera företaget" menar att registrera ett namn på bolagsverkat så är jag osäker om du kan göra det redan nu eller måste ha påbörjat verksamheten.
4
Tackar för snabba svar. [br]Får se vad det blir av dethär...
/ MVH Daniel // Förhoppningsvis inom en snar framtid egenföretagare!
27
Lycka till!

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.