Avdragsgillt?

134
SPCS måste väl ändå vara en programvara som är avdragsgill i mitt företag? Även om jag inte sysslar med bokföring osv i min företagsbeskrivning behöver jag ju programmet för att "bokföra" mitt företag.Även bankkostnader är väl avdragsgilla? BankGiro, internetbank osv. Även om det ingår en privat del i internetbanken också får man ju bara en faktura för allt.Sitter på kontoret, annars hade jag bara öppnat SPCS o kollat kontoplanen för o få svar själv men detta forum e så snabbt och lätt, även om man kanske överutnyttjar det ibland.
/ www.peffen.com // Grafisk formgivning för tryck & webb
27
Javisst är dessa kostnader avdragsgilla men den pivata delen i bankkostnader borde väll inte vara det? Bra fråga hur man i så fall ska göra, går ju knappast att dela dessa kostnader på ett vettigt sätt :?
206
En faktura som består av både företagets och privata kostnader skall bokföras i sin helhet, alltså hela fakturan/totalkostnaden skall bokföras, man delar sen upp det i olika poster, tex så här: [br] [br]en elräkning där företaget skall bekosta halva kostnaden [br] [br]2440 kredit 1000 kr (totalkostnaden) [br]2641 debet 100 kr (moms på den delen av beloppet som tillhör företaget) [br]5020 debet 400 kr (resterande del) [br]2018 debet 500 kr (den delen som tillhör dig som privatperson)
Skatteverket Tel: 0771-567 567

www.kontrollerabokforing.se

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.