Faktura vs. Kvitto

38
En liten fundering...Mina kunder kan välja mellan postförskott eller förskottsbetalning. Jag skickar alltid med en Faktura i paketet, utskriven från SPCS.

Men detta kanske är fel eftersom kunden i fråga redan har betalat sin order?Borde jag hellre skicka med ett Kvitto eller en Följdesedel? De är ju utformade på precis samma sätt, bara att ordet Faktura är utbytt.Spelar det någon roll?
35
Faktura, räkning samt kvitto är samma sak så att att skicka med en faktura även om varan redan är betald är helt i sin ordning. Skriv gärna "Betald: 2006-12-xx" för att förtydliga för dig och kunden att den redan är betald.
38
Ok tack, ja det vore ju bra att skriva så för att förtydliga, det ska jag nog börja med!
206
En faktura skall betalas, ett kvitto är bevis på att man betalat, så visst är det skillnad, du kan inte gå till onoff (eller någon annan för den delen) med en faktura och hävda att du har bevis på att du betalat, om du inte har ett kvitto. [br] [br]du kan när du lägger upp fakturan i spcs välja att skriva ett kontantkvitto istället för faktura, ser ut precis som fakturan men är betald. [br] [br]Ja som du säger, det är då redan förtydligat så du behöver inte lägga till någon rad, och förenklar för dig att du i reskontran direkt ser vilken faktura som är betald eller inte
Skatteverket Tel: 0771-567 567

www.kontrollerabokforing.se
38
Ok. Så gör jag fel om jag skickar med en faktura, men på fakturan skriver "FAKTURAN BETALD"? Då vet ju både kund och jag att fakturan är betald?
206
Nej, det blir inte fel, om du skriver att den är betald, men det finns (kanske) smidigare alternativ :)
Skatteverket Tel: 0771-567 567

www.kontrollerabokforing.se
38
Är det "kontantnota" du menar? Jag trodde att man bara använde en sådan när kund betalat kontant? [br] [br]Tusen tack för svaren förresten! :)
206
japp, det är kontantnota jag menar, och ja oftast, men betalar kunden in på ditt bankgiro/postgiro kan du gå in under flik 3 och i rutan överst till höger där kontona står fylla i 1930 eller 1920 istället för 1910, vilket som passar bäst. [br] [br] [br]så lite så [br] :grin:
Skatteverket Tel: 0771-567 567

www.kontrollerabokforing.se

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.