Kontantfaktura

Tobias Forsell
Hej,

Vi är normalt ett e-handelsbolag men vi har ett par privatkunder som vill köpa direkt ifrån oss utan att använda plattformen.

Det är så här, jag framställer en faktura i fakturaprogrammet och min kusin levererar. Fakturan har ett ocr:nr men de envisas med att swisha pengarna till min kusins konto.

Hur gör jag för att inte göra fel, kan vi bara sätta in pengarna vi fått och bocka av samt bokföra fakturan som betald?

Det samma gäller kontantfakturorna som de betalar med swish till min kusin, går det att föra över från hans konto till firman?
44
3
I princip har du ju fått kontant betalning av fakturan även ok det gått via din kusins Swish och sen sätter du in kontanterna(swish) på ditt bankkonto genom en överföring. Jämför det med att kunden ger kontanter för fakturan till din kusin och ber att han sen ger dem till dig. Hade det varit riktiga kontanter hade du ju markerat fakturan som betald och bokfört att pengarna kommit in i din kassa. Om du sen tar pengar från din kassa och sätter in dem på bankkontot så är det ju en separat transaktion och bokföring där du flyttar en summa mellan dina bokföringskonton Kassa->Bank. Att kunden ger pengarna (Swishar) till din kusin innebär ju egentligen inte att de betalat än utan i praktiken bett din kusin skicka pengarna vidare till dig (ditt bankkonto). När du fått in pengarna på kontot markera du fakturan som betald och bokför att du fått pengarna på bankkontot.
Tobias
Tack!

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.