Periodiseringsfond, byte till AB?

54
5
Bytte från inkomst av tjänst och Fa till AB 1 april, då frågan är hur jag gör med allt i Periodiseringsfonderingar. Öka, minska maximalt eller flyttas?
1406
187
Du kan flytta dom till AB, men då ska pengar i ungefär motsvarande grad föras in i bolaget också. Sen beror det på om du anmält till skatteverket att din EF upphört? I så fall ska alla periodiseringsfonder återföras direkt. Ofta väntar man därför med att avregga sin EF, så att man kan föra tillbaka dom lite pö om pö under några år.
54
5
[quote="Ingvar Wogenius" post=56955]Du kan flytta dom till AB, men då ska pengar i ungefär motsvarande grad föras in i bolaget också. Sen beror det på om du anmält till skatteverket att din EF upphört? I så fall ska alla periodiseringsfonder återföras direkt. Ofta väntar man därför med att avregga sin EF, så att man kan föra tillbaka dom lite pö om pö under några år.[/quote] Och dra av på den löneskatt man tar ut?
1406
187
Hur menar du?
54
5
[quote="Ingvar Wogenius" post=56961]Hur menar du?[/quote] Lägre skatt på dem när man tar ut något och beskattar nästa är med lägre inkomster.

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.