Byggtjänst från annat EU-land i Sverige

20
1
Hej, ska bokföra en leverantörsfaktura från ett Litauiskt byggföretag för byggtjänster utförda i Sverige (de har fakturerat i kronor och inte lagt på någon moms). Vi är också ett byggföretag. Jag pratade med Skatteverket och de sade att det skattemässigt ska behandlas exakt som om det var ett svenskt byggföretag vi köpt tjänsten av, det vill säga deklarera i ruta 24 på momsdeklarationen.

Min fråga är hur det ska hanteras bokföringsmässigt, ska det precis som vid svenskt byggföretag bokföras debet 4425, debet 2647 och kredit 2617 eller ska det preciseras att det är från utlandet som föreslås här http://www.bokforingstips.se/artikel/bokforing/inkop-tjanster-eu.aspx läggas på något i stil med debet 4535, debet 2645 och kredit 2614?
28
2
Hej! Jag skulle snarare vilja säga att inköp av byggtjänst från ett annat EU-land ska redovisas i ruta 21 på momsdeklarationen. OM inte byggföretaget har svensk F-skatt. Har det Litauiska byggföretaget svensk F-skatt ska det behandlas precis som ett svenskt byggföretag. Var företaget har sin F-skatt avgör alltså hur det ska hanteras bokföringsmässigt. Tips! Var noga med att kontrollera så att utländska F-skattare har ett sk A1-intyg från hemlandet. Annars är risken stor att du som uppdragsgivare får betala arbetsgivaravgifter i Sverige.
Daniel Klasson | Redovisningskonsult | Link 24 Ekonomi AB - Ekonomitjänster Online
harrisdocks
whatsapp ...... + 44 7424882163 ([email protected] Köp pass, körkort, id-kort, personbevis, visum, SSN, Mairrage Certufucate, skilsmässopapperna, US Green Card ([email protected] eller Skype harris.thaddeus whatsapp ...... + 44 7424882163 Ansök om riktiga register pass, visum, körkort, ID-kort, vigselbevis, diplom etc. för att sälja garanterat 24 timmars pass, medborgarskap, ID-kort, körkort, diplom, grad, certifikat service. Turist- och affärsvisum tjänster tillgängliga för personer i alla 50 stater och alla nationaliteter över hela världen. är unika producenter av autentiska högkvalitativa pass, Real Äkta Data Base registrerade och oregistrerade pass och andra medborgarskap documents.I kan garantera dig en ny identitet med utgångspunkt från en ren ny äkta personbevis, ID-kort, körkort, pass, socialförsäkringskort med SSN, kredit-filer, och kreditkort, diplom, skol grader på ett helt nytt namn utfärdats och registrerats i databasen systemet regeringen .. Vi använder högkvalitativ utrustning och för att producera äkta och falska documents.All hemliga funktioner i verkliga pass noggrant dupliceras för våra registrerade och oregistrerade documents.we är unika producent av kvalitet falska och verkliga documents.We erbjuder endast ursprungliga hög kvalitet registrerade och oregistrerade pass, förarens licenser, ID-kort, stämplar, Visa, skol Diplom och andra produkter för ett antal länder som: USA, Australien, Belgien, Brasilien, Kanada, Italien, Finland, Frankrike, Tyskland, Israel, Mexiko, Nederländerna, Sydafrika, Spanien, Storbritannien. http://documentproo.com/

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.