Utdelningen i AB

1
Hej,

Vi är två ägare i AB. I maj har vi fått utdelningen med 40000:- till varje ägare. Hela beloppet för utdelningen är 100000:-. Min fråga är kan jag fylla i ruta 85 i Moms och arbetsgivardeklaration... för maj månad och skriva Ränta och utdelning 100000:- och Avdragen skatt från ränta och utdelning 20000:-. Tänker jag rätt? Meningen är att skatten ska deponeras på Skattekontot redan i juni... Eller deklarerar jag utdelningen med KU10... i januari 2017 och skickar skatten till Skattekontot i början av 2017??
Tack på förhand.

MVH
Vladimir
1441
187
Du ska inte blanda in utdelningen i nån moms-och arbetsgivardeklaration. Det är en privat grej, och eftersom du fick den nu i maj, så ska den deklareras på din K10-blankett tillsammans med inkomstdeklarationen i början på maj 2017. Den skatten som blir av detta, ska då betalas i mars 2018, men vill du redan nu deponera pengarna nånstans, så är det på ditt privata skattekonto.
632
2
Hej, Du kan absolut fylla i detta i arbetsgivardeklarationen för att kunna betala in skatten omgående. På så vis blir det reglerat och du undviker eventuella ränta på restskatten. Du behöver dock komma ihåg att lämna kontrolluppgift på den utdelningen och avdragna skatten för att beloppen som redovisats i arbetsgivardeklarationen ska stämma överens med kontrolluppgifterna.
Johannes Stenqvist
[quote="Ingvar Wogenius" post=53400]Du ska inte blanda in utdelningen i nån moms-och arbetsgivardeklaration. Det är en privat grej, och eftersom du fick den nu i maj, så ska den deklareras på din K10-blankett tillsammans med inkomstdeklarationen i början på maj 2017. Den skatten som blir av detta, ska då betalas i mars 2018, men vill du redan nu deponera pengarna nånstans, så är det på ditt privata skattekonto.[/quote] Tack för hjälpen!

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.