Starta företag i UK med en person i UK och en i Sverige?

6
Hej företagare!

Har googlat och googlat men hittar inte så bra svar på vår fråga. Så, utlandsföretagare, hoppas att ni kan hjälpa oss!

Det är såhär:

Min vän är svensk men bor i UK, jag är svensk, har bott i UK så har ett NI number där, (ett personnummer) men bor och är skriven i Sverige. Vi vill starta ett företag tillsammans i UK där vår marknad är.
Kan vi starta motsvarigheten till ett handelsbolag i England trots att jag är skriven i Sverige nu? Någon som vet hur detta funkar eller har tips på vart vi kan vända oss?

Är väldigt tacksamma för svar! Tack på förhand!
338
26
Då vi är med i EU är det inga problem att starta ett Limited-bolag som det heter i UK vilket är motsvarigheten till ett svenskt aktiebolag. Tror det kostar runt 10kr så överkomligt :) Testa att kontakta [b][url=https://www.gov.uk/government/organisations/companies-house]Companies House[/url][/b] som myndigheten som registrerar bolag. Det är motsvarigheten till vårt svenska Bolagsverket. Annars finns det en rad svenska konsulter som hjälper svenskar att starta bolag i England med filial i Sverige. Nu behöver ni kanske ingen filial för verksamhet här men säkert ha de kunskap om hur ni gör för att komma igång där.
6
Tack så mycket för utförligt svar! :) Ska definitivt kolla upp Companies House! Inte hittat det tidigare. Vet du även hur det fungerar för mig då som är i Sverige, de inkomster jag får från bolaget skattas i Sverige automatiskt?
338
26
Är inte så säker på skatter. Vet att bolag ska skatta i det land huvudverksamheten ligger. Som anställd är jag osäker men bor du i Sverige misstänker jag att du även ska skatta här. Om det inte finns undantag för exempelvis personer som jobbar online, som säger att personer kan beskattas i landet där företaget finns. Bättre du ringer SKV och kollar. Lämna gärna en kommentar om du får några svar. Alltid intressant att få veta hur det ligger till :)

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.