Vilket konto

30
Hej!Funderar på vilken skillnad det är på konto "5800 Resekostnader" och konto "5810 Biljetter"?

För min del så känns det som att en biljett är en resekostnad, eller har jag fel?Jag har i den gågna veckan flygt t&r till Storstan (08). Där åkte jag lokaltrafik. Det innebär ju ett antal biljetter, men det är väl ändå resekostnader?Ha´re bra / Johan
Att bekymmer tar död på fler människor än arbete beror på att fler människor bekymrar sig än arbetar.
206
Ja visst har du rätt, det är resekostnader alltihop [br] [br]Möjligheten att lägga upp olika konton (5810) under samma huvudgrupp (5800) är till för att du som företagsledare enkelt skall kunna utläsa vad du har för kostnader för olika utgifter, om du nöjer dig med att veta hur mycket du haft i resekosnader på ett år så kan du lägga allt under 5800, men vill du mer specifikt och snabbt kunna kolla hur mycket du lagt på bussbiljetter använder du kanske 5810 enbart för bussbiljetter, vill du veta hur mycket du spenderat på tågbiljetter lägger du till ett nytt konto 5812 tågbiljetter o.s.v [br] [br]Likadant kan man göra med de flesta andra kontogrupper, helt beroende på hur specificerat man vill kunna läsa resultatrapporten.
Skatteverket Tel: 0771-567 567

www.kontrollerabokforing.se
134
Skulle man kunna göra så även på kontona Egna Uttag / Egna Skatter? Så man kan hålla isär sin prelskatt och sin "lön"? Nu bokförs ju allt på Ena Uttag"
/ www.peffen.com // Grafisk formgivning för tryck & webb
589
1
Du kan alltid dela upp på flera konton, finns inget som hindrar det. [br] [br]Men någonstans blir det ohanterbart med FÖR många konton (i och för sig är nog den risken liten för en liten näringsidkare).

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.