Vad räknas som årets bokförda försäljning?

12
Kontantmetoden - Förenklat bokslut - Ruta R1 (Försäljning & övriga momspliktiga intäkter)

Vad räknas som årets bokförda försäljning egentligen? Vilken siffra av följande från bokföringsprogrammets (Visma 500) bokslutsrapport:

1. Från resultatrapport: Summa av försäljning av varor och tjänster
2. Från resultatrapport: Summa av försäljning av varor och tjänster PLUS fakturerade kostnader (frakter) och sidointäkter och öresutjämningar mm
3. Från momsrapport: Momspliktig omsättning (som alternativ 1 men MINUS kostnader för momsfria tjänster/produkter inom EU)
4. Från momsrapport: Momspliktig omsättning (som alternativ 2 men MINUS kostnader för momsfria tjänster/produkter inom EU)
1468
246
2. Det ska vara sista raden på resultatrapporten innan utgifterna börjar. *summa rörelseintäkter* brukar det stå. Men du får ju vara observant på ifall du har momsfri försäljning som ingår i den posten. I deklarationen brukar dom ju vilja dela upp på momspliktig och momsfri försäljning. ( och frakter och sånt är ju inte momsfritt )
12
Jodå, Jag har momsfri försäljning på kontona 3055 och 3058. Men så har jag även momsfria fraktintäkter på kontona 3521 (Frakter export) och 3522 (Frakter EU). Ska allt detta slås i hop och läggas på ruta R2 (Momsfria intäkter) på Förenklat bokslut?
1468
246
Ja, om dom verkligen är momsfria så ska du ju göra det. Och summan av R1 och R2 ska ju då bli din samlade försäljning. ( summa rörelseintäkter)
12
ok, tack!

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.