Hur gör jag nudå? Startar butik för begagnade barnkläder..

6
Någon sa till mig att när jag registrerar för skatt & moms så skulle jag till en början sätta alla siffror på NOLL eftersom det är svårt att säga vad omsättningen kommer att ligga på, så kan man gå tillbaka och ändra det sedan..
Men nu blev jag uppringd av skatteverket som vill att jag beräknar omsättningen för noll fick där inte stå.. men HUR ska jag kunna gissa mej fram till en siffra?
207
3
Det låter märkligt, har hört att flera har nollat det första året vid start av firma. Att gissa sig till hela tiden är som att gräva sin egna grav tycker jag. Och särskilt vid start så är det näst intill omöjligt att ens uppskatta något.
50
1
Jag tycker också det låter märkligt men något hum om hur mycket du kommer att köpa in och vad du hoppas sälja för kanske du har? Det är väl bara att gissa utifrån det så dom får en siffra. Däremot ska det inte vara några problem att sätta den beräknade vinsten till 0.
29
Du har inte gjort någon budget antar jag? 20 000 gick bra att sätta för min del och du sökte väl uppskov de tre första månaderna?
Josefin Andersson Formvilja Design http://formvilja.se/ http://www.facebook.com/formvilja
1442
187
Jag tycker ju det ser ännu konstigare ut att sätta noll som förväntad omsättning :) Det är ju trots allt så att det man säljer i viss mån ligger till grund för att man ska få lyfta moms på det man köper in. Men att sätta noll på förväntad vinst är ju inte så konstigt däremot.
80
Noll går att sätta på enskild firma.. När det gäller handelsbolag kanske det är lite annorlunda. Men som sagt sätt typ 20 000 eller något :).
Med vänlig hälsning Mikael Ladoo Webbyrå En liten men effektiv webbyrå som erbjuder webutveckling och design till privatpersoner, företag och organisationer. Ladoo Webbyrå

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.