Milersättning i Enskild firma

6
Har för mig att det finns bestämmelser om vad som anses vara min ordinarie arbetsplats (hemmet eller kundens kontor), men hittar inget.
Har firman registrerad på hemadressen men jobbar hela veckorna ute hos en och samma kund (långtidsuppdrag).
Då har jag tydligen inte rätt att ta ut 18:50/milen varje dag då Kundens kontor räknas som min arbetsplats - eller.

Var hittar jag skriven Info om detta?
32
1
Hejsan. Nej det är inte lätt att hitta viss information :-* Men eftersom du har ditt företag registrerat på hemadressen är det ju ditt "kontor" som du sedan åker till kund ifrån.....så ja du får ta milersättning från hemmet (ditt kontor) till din kund. Hittade lite läsning om detta på denna länk: http://www.skatter.se/?q=node/1249 Har sett det på skm hemsida, men svårt att hitta där. Känner du dig osäker tycker jag du skall ringa Skattemyndigheten och fråga :cheer: Vänligen Ulla-Britt
6
Tack för länken, och jag frågade Skatteverket. Hemmet räknas inte som mitt Fasta tjänsteställe då jag kanppt jobbar hemifrån. Där emot kan det bli avdrag till och från arbetsplatsen om det överstiger 10.000 kr.
32
1
Hejsan. Vad bra att du fick besked, jag lärde mig oxå något av detta vet inte vad du jobbar med men har lärt mig hur skattemyndigheten tänker.:bravo Trevlig helg Vänligen Ulla-Britt
1479
250
Intressant vore ju att veta hur mycket av ens jobb man måste utföra på sitt 'fasta tjänsteställe' för att man ska få ta milersättning när man kör till en kund. Det vore ju värt att testa ett avdrag för att se.. Det vanliga avdraget för resor till jobbet är ju värdelöst eftersom det måste upp över 10 000 först.

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.