Hur bokföra detta???

1
Hej, jag har nyligen startat EF och ska redovisa enligt faktureringsmetoden. Firman är en målarfirma och jag vet inte hur aktiv den kommer vara så tycker det känns onödigt att köpa ett bokföringsprogram för tusentals kr om jag inte har nån större omsättning. Jag har iaf avslutat mitt första jobb och vet inte hur jag ska bokföra allt.

Först och främst har jag ett antal kvitton på bl.a maskeringstejp, sopsäckar, slippapper, spackel, färg m.m som jag köpt för att använda till jobbet för mina privata pengar. Sedan är det fakturan jag skickat som ska bokföras.

Som jag uppfattar det ska jag bokföra en insättning av mitt egna kapital in på firmans konto, sedan bokföra köpen jag gjort från firmans konto utav materialet jag köpt. Och fakturan ska bokföras en gång det datumet jag skickade den, och sen igen när jag får in betalningen på den? Sen måste jag ju även när jag får in pengarna på mitt bank-konto bokföra mina uttag från kontot, t.ex ett uttag på 7200kr för materialet för det ska jag ju inte skatta på eftersom jag "lånat" mina pengar till min firma, sen ett annat uttag för min lön.

bokför man inkl. eller exkl. moms?

och när bokförningen är klar och jag erhållit betalning kan jag bara skicka över dessa 7200 i materialkostnader från firmans konto till mitt privata konto då?

tack på förhand. MVH Paul
394
1
Det finns en trevlig liten skrift om bokföring hos Bokföringsnämnden där du kan hitta svaren på de flesta av dina frågor. [url=http://http://www.bfn.se/info/AttForaBok-12.pdf][/url] http://www.bfn.se/info/AttForaBok-12.pdf
Ulf Bjarme

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.