Skatteavdrag för enskild firma och privat?

54
5
Min fru är både anställd och har enskild firma på deltid, som ska köpa en dyr maskin att dra av före skatt. Säljaren har leasing hyrköp eller kontant. Det kan bara dras av i företagsbiten till 100%?

Osäkert i så fall om inkomsterna täcker utgifterna så man får ta av pengarna från anställningen.
Enda lösningen jag ser är att man köper den för lånade pengar, drar av all ränta som kan täckas av företaget och resten som ränteavdrag privat.

Verkar det optimalt, finns en bättre lösning, ett AB kanske?
2360
37
Vi får gissa lite här vilket kan vara helt uppåt väggarna men enskild firma har du möjlighet att röra dig med peningtrasaktioner på ett helt annat sätt än AB, och är det så att ni klarar er kan ni varje månad börja att ta tillbaka vad ni lånat ut för at ha något att leva på. Under de 5 första åren kan man kvitta kostnader upptill 100´mot tjänst vilket är sämre än det andra alt. Lars
Lars Arenander. Utgivare av boken KVINNA I STRID
54
5
[quote="lars arenander" post=43444]Vi får gissa lite här vilket kan vara helt uppåt väggarna men enskild firma har du möjlighet att röra dig med peningtrasaktioner på ett helt annat sätt än AB, och är det så att ni klarar er kan ni varje månad börja att ta tillbaka vad ni lånat ut för at ha något att leva på. Under de 5 första åren kan man kvitta kostnader upptill 100´mot tjänst vilket är sämre än det andra alt. Lars[/quote] Tänkte på externt lån, du tänkte på internt hur?
2360
37
Om du vill ha råd tala ut så vi begriper istället för att vi ska gissa Lars
Lars Arenander. Utgivare av boken KVINNA I STRID

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.