Att skapa eget kvitto?

36
Hejsan

Ett företag jag är delaktig i har beställt varor från Taiwan. Vi har tagit emot varorna och allt är i sin ordning utom en sak.
Först fick vi ingen officiell faktura som vi behöver till redovisningen. Vi har försökt få en faktura från dem men det har varit mkt strul. Är det möjligt att skapa en egen faktura? Har för mig att det är möjligt om styrelsen skriver under eller liknande..?

Tack på förhand
632
3
Nej det går inte.[br][br]Det skulle ju betyda att man kunde dra av kostnader för vad som helst, pengar som man inte vet var de tagit vägen, bara styrelsen godkänner.
36
Hur löser man då detta på bästa sätt?[br]Det känns inte som att man måste lägga ner verksamheten för att man fått en "dålig" faktura.
1165
15
Använd det ni har i form av mail och annat som styrker vad ni beställt och vad det kostar. Komplettera med några meningar om vad som har hänt och med hänvisningar till andra verifikat som har med denna transaktion att göra. (T.ex. tull och momsfaktura från tullen, fraktkostnader, kvitto från banken på betalning, lagertransaktioner etc). Man kan inte göra mer än så, och något dokument som styrelsen skriver under är ingenting som det finns stöd för i bokföringslagen.

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.