Redovisning särskilt stöd vid start näringsverksamhet från AF

7
Jag är en nystartad företagare med enskild firma. Jag skulle hjärtligt uppskatta om någon kunnig skulle kunna vara snäll och svara på min fråga. Ett stort tack på förhand.

Eftersom jag har ett handikapp, har fått ett bidrag av arbetsförmedlingen (särskilt stöd vid start näringsverksamhet) på 30 000 kr. Nu undrar jag hur detta bidrag ska redovisas.
Jag har fört över bidraget från mitt privatkonto till företagskontot. En del av bidraget är tänkt att täcka en kostym som jag behöver i verksamheten men som ju inte är avdragsgillt.
Ska jag bokföra bidraget efterhand i flera etapper beroende på om jag använder det till något som är avdragsgillt eller ej?

Janne
Years from now you will be more disappointed by the things you didn’t do than by the things you did do. So throw off the bow lines. Sail away from the safe harbour. Catch the trade winds in your sails.
632
3
Nu är jag lite utanför mitt område. Men stöd/bidrag för start av verksamhet brukar väl vara personliga, så att de inte hör till företaget.[br][br]Köper du då något till firman blir det ju en egen insättning.[br][br]Men jag kanske är ute och cyklar så detta stödet är till företaget.
7
Tack för hjälpen.[br]Jag kollade upp det med AF och hela stödet ska redovisas som en intäkt i näringsverksamheten.
Years from now you will be more disappointed by the things you didn’t do than by the things you did do. So throw off the bow lines. Sail away from the safe harbour. Catch the trade winds in your sails.
1
Hej! 1. Jag har samma bidrag och undrar hur jag ska redovisa detta (jag använder Visma eEkonomi Bas). Vilka koder? 2. Så det här bidraget kan man inte skatta som privatperson i slutet av året? Utan det måste redovisas in i företaget den dagen jag fick det (den 30 okt 2018) som en intäkt? 3. Jag har i efterhand fixat ett företagskonto och redan köpt upp nästan hela bidraget (som jag betalat från mitt privatkonto) och nu momsredovisat tillsammans med min revisor, dragit av momsen i företaget på de inköpta varorna och skickat in till Skatteverket. Nu vill jag föra över resten av pengarna till mitt företagskonto, hur ska jag redovisa detta? Vilka koder? Eller är det bara att föra över pengarna? 4. Vilka rutor ska jag redovisa detta på Skatteverket.se sen? Jag har läst att det INTE redovisas som vanligt eftersom det här verkar vara en momsbefriad intäkt? https://forum.vismaspcs.se/visma_spcs/topics/5bf77pu7n2l4s Hur ska jag redovisa då? Jag hittar inget R1 eller R2 på blanketten. 5. Och eftersom det är en momsbefriad intäkt, kan jag inte dra av momsen då när jag köper in varor och redovisar det i Visma-bokföringsprogrammet? Tack för svar Mvh

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.