Avdrag för arbetsplats i hemmet

1
Hej,

har EF och har yrkat på avdrag 2000 kr för "kontor i hemmet" i deklarationen. Skall detta bokföras och i så fall hur? :?
589
1
Nej, det ska du inte bokföra. Det enda som sker, förutsatt att avdraget går igenom är att din skattepliktiga inkomst av tjänst minskar med 2000, dvs att du skattar för 2000 kr mindre än om du inte hade gjort avdraget.
2
Är detta avdrag även möjligt att göra för kommanditbolag? Måste man jobba ett visst antal timmar hemma för att få göra det?
/Fredrik
Selene Multimedia kb
134
Jag har hört att det är "massa" regler för att kunna göra avdrag för detta eller? Kontoret skall vara ett eget rum, gärna med egen ingång och så vidare. Så jag tror inte "vem som helst" kan göra det, eller?
/ www.peffen.com // Grafisk formgivning för tryck & webb
488
Mja, om jag inte minns fel finns det ett schablonavdrag man kan göra på 2.000 kr om man bor i villa och 4.000 kr om man bor i lägenhet (har inte kollat nu så det kan vara fel). [br] [br]Däremot om man vill dra faktiska kostnader, tex för renoveringar och annat, så landar man i träsket av detaljregler du talade om Peffen, med egen ingång o.s.v.
46
[quote="peffen"]Jag har hört att det är "massa" regler för att kunna göra avdrag för detta eller? Kontoret skall vara ett eget rum, gärna med egen ingång och så vidare. Så jag tror inte "vem som helst" kan göra det, eller?[/quote] [br]Enda kravet från Skatteverket för att du ska få göra schablonavdraget på 2.000/4.000:- är att du arbetat minst 800 timmar hemma. [br] [br]/ TT

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.