Bokföring i AB så här enkelt?

52
Hej!

Om man har ett aktiebolag som tillämpar faktureringsmetoden. Då lägger man bara alla in-/utbetalningar i en pärm i kronologisk ordning efter faktura datum?

Så bokföring för oss mindre företag blir egentligen bara spara alla fakturor och kvitton på "affärshändelser". Krångligare än så är inte bokföring?

Bokslut ska göras av en auktoriserad revisor och skickas in det datum man valt till skatteverket och årsredovisningen ska in till bolagsverket?

Är det så enkelt och har jag förstått allt korrekt?
1073
139
Fullt så enkelt är det inte.[br][br]Visst handlar väl de flesta verifikationer om fakturor och kvitton, det finns dock andra saker som behöver bokföras t.ex. momshantering, skattebetalningar...[br][br]Använder du faktureringsmetoden så ska varje faktura bokföras 2 gånger, först när den skickas/anländer och sedan när den inbetalas/utbetalas.[br][br]Bokslut behöver inte göras av en auktoriserad revisor, däremot ska än så länge en sådan kontrollera detta.[br]
1324
4
Det är ju viktigt att förstå vad den auktoriserad revison har för uppgift. [br][br]Han skall granska den bokföring och det bokslut som upprättats. Och den reviderad revisorn FÅR inte göra bokföringen eller bokslutet. Bara granska och godkänna. [br][br]Sedan måste någon annan göra resten. (Du själv eller ex en bokföringsfirma). Och en bokföringsfirma tar nog bara hälften så mycket per timma för att göra bokföringen jämfört med en auktoriserad revisor. [br][br]Hans[br]

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.