Ingår momsen i preliminärskatten?

3
Hej!

Har nu haft min enskilda firma i ett halvår och har betalat in en summa på ca 20 000 kr varje månad till skv. Det jag inte riktigt förstått är om momsen ingår i dessa pengar eller om jag skall lägga undan för det också?

Hoppas någon kan upplysa mig
Tack på förhand!
1324
4
Beror på hur du redovisar momsen. Har du årsredovisning så ingår den i den f-skatt du betalar under förutsättning att f-skatten är riktigt beräknad = du uppgivit rätt siffror. [br][br]Vid månads och kvartalsredovisning så hanteras momsen separat.  [br][br]Hans
1
Jag bumpar den här tråden eftersom den dyker upp i Googles sökresultat vid en sökning på frågan, och det Hans F skriver är felaktigt. Momsen ingår inte i preliminärskatten / f-skatten. "Att redovisa moms årsvis innebär också att momsinbetalningen sker endast en gång per år. Det är ju skönt, då slipper du tänka på det så ofta. Men kom ihåg – du behöver ha koll på att du har tillräckligt med kapital på kontot i slutet av redovisningsperioden för att betala in momsen" Källa: www.speedledger.se/om-bokforing/bokforingstips/grunder-bokforing/arsmoms-vs-kvartalsmoms-vs-manadsmoms/ (hämtad den 26/2/2019) Fredrik
128
17
Jag skulle vilja påstå att momsen [b]inte[/b] ingår i inbetalningar för preliminär skatt. Preliminär skatten baseras på den beräknade vinsten. Momsen beror på differensen mellan ingående och utgående moms.
http://www.cupsupport.se | http://www.fullpott.se | http://www.kalmarsundsparken.se | http://www.domänstatus.se
1073
139
Jag tror definitivt att Hans F hade väldigt mycket rätt när han för snart 9 år sedan skrev att årsredovisad moms ingick i den preliminära skatten. Detta ändrades dock för ett antal år sedan, det är idag helt rätt att momsen inte ingår i inbetalningar för preliminär skatt.

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.