Startsida

Rätt försäkring för ett fåmans AB?

Skapad - Senast uppdaterad
Inlägg: 6
Hej!

Vi är tre grabbar i 20-30 års åldern som driver ett IT-bolag som har just fått en medelstor investering.

Flyttar snart in på vårt nya kontor på en företagsinkubator och sitter här och funder på det här med företagsförsäkring. Vi tre kommer att vara anställda av företaget.

Vi har rätt tajt budget och försöker att strama åt den så mycket det går.

-Vad ska man ha för typ av företagsförsäkring?
-Är det värt att lägga pengar på liv och pensionsförsäkring första halvåret? (i vår ålder tror man oftast inte på det här med pension även om man borde)
-Vilket försäkringsbolag ska man välja?


Tack på förhand

Med Värme
--
Alex
Inlägg: 1165
#19156
Under ett halvår spelar det inte SÅ stor betydelse med pensionsförsäkring, men det kan vara svårt att motivera den senare om inte resultaten är bra. Och att gå en längre tid utan en pension från arbetsgivaren kommer att synas i plånboken när du går i pension.

Livförsäkringar etc är svårt att yttra sig om utan att känna era ekonomier i detalj. Den viktiga frågan är: Om någon av oss går bort, kommer det att påverka företaget mera än att en viktig resurs försvinner? I sådana fall är det bra med någon form av livförsäkring. Om ni är unga och friska är det inte så dyrt.

Vilket försäkringsbolag man väljer är egalt, men ta in tre offerter på försäkringar och jämför, för deras beräkningsgrunder är ibland väldigt olika.
Inlägg: 2360
Tack mottaget: 31
#19157
Köp mark och fastigheter och låt det bli er försäkring, det är värde som varar resten är bara dumt eller lev livet några år, tips från en gammal räv.
Lars Arenander. Utgivare av boken KVINNA I STRID
Inlägg: 2066
Tack mottaget: 2
#19158
Ansvarsförsäkring, som täcker om ni skulle råka göra fel hos en kund. Att t ex råka slå ut datanätet eller förstöra nåt annat hos ett lite större företag kan troligtvis bli ganska dyrt.
Med vänliga hälsningar,
Jonathan

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.