Skatteåterbäring

26
Hej!
Jag startade upp min verksamhet 1/1-08 och fick from mars börja betala prel-skatt men inbetalningskorten började inte komma förrän senare vilket fick mig att fundera.

När jag deklarerade iår skulle jag få tillbaka pengar och eftersom jag är företagare kommer de pengarna inte förrän nyår. Kommer mina pengar komma till nyår eller har skatteverket utan min vetskap använt de pengarna och betalt min prel skatt med i början?

Har frågat skatteverket men ingen som svarar. Någon här som vet hur det fungerar?

MVH Björn
117
Hej![br][br]Om du startade upp din verksamhet den 1 januari 2008, deklarerar du inte verksamheten förrän under år 2009. Deklaration skall vara inlämnad 2 maj 2009. Taxeringen klar i slutet av 2009.[br][br]Den preliminära skatt du har betalat under 2008 till skatteverket för din verksamhet kommer att räknas av mot den taxering som sker under 2009. [br][br]Det som du får tillbaka nu i december avser det som du tjänade under 2007.[br][br]Med vänlig hälsning[br][br]Henrik Öhrn[br]
Henrik Öhrn
auktoriserad redovisningskonsult
Filip Erikssons Affärsbyrå AB
http://www.affarsbyra.se/
[email protected]

Ledamot av SRF (www.srfkonsult.se)
26
Va skönt. För jag behöver de pengarna, hehe.[br][br]Men de finns inte med på mitt skattekonto, skall de inte göra det? Typ under framtida transkationer eller dyl?
117
Skatteverket kommer att påbörja körningar av alla taxeringsbeslut nu i helgen. Därefter kommer det att visas på ditt skattekonto. Har du otur kan det ta en tid. Har du ett bankkonto knutet till skattekontot kommer du att få ut pengarna innan du får skattebesked från skatteverket.[br][br]Mvh[br][br]Henrik Öhrn[br]
Henrik Öhrn
auktoriserad redovisningskonsult
Filip Erikssons Affärsbyrå AB
http://www.affarsbyra.se/
[email protected]

Ledamot av SRF (www.srfkonsult.se)

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.