Hur bokför man ingående balans för nystartat Aktiebolag

15
Hur bokför man ingående balans för nyskapat Aktiebolag

100.000 är ingående balansen i startskedet.Debit [1930] + 100 000:-Kredit [ :? ] - 100 000:-

Någon vänligt skäl som kan hjälpa mig 😃En fråga till, vilket bokföringsprogram är enklast att hantera för en nybörjare. Asså jag läste företagsekonomi 87-90 ..då använde vi papper och penna :oops: :lol: för övrigt är ju all den kunskapen som bortblåst :oops:
68
[quote="Viv"]Hur bokför man ingående balans för nyskapat Aktiebolag [br] [br] [br]100.000 är ingående balansen i startskedet. [br] [br]Debit [1930] + 100 000:- [br] [br]Kredit [ :? ] - 100 000:- [br][/quote] [br]I ett nystartat AB har Du ingen ingående balans. Däremot blir förmodligen bolagets första transaktion att man "lånar" aktiekapitalet från aktieägarna. [br] [br]Debet 1930 100.000:- [br]Kredit 2081 (Aktiekapital) 100.000:- [br] [br][quote] [br]En fråga till, vilket bokföringsprogram är enklast att hantera för en nybörjare. Asså jag läste företagsekonomi 87-90 ..då använde vi papper och penna :oops: :lol: för övrigt är ju all den kunskapen som bortblåst :oops:[/quote] [br] [br]Det finns bortåt 200 olika bokföringsprogram på marknaden, de flesta erbjuder att man kan ladda ner en gratis demo - köp inget om Du inte provat programmet på Din dator. [br] [br]Vart och ett av de 200 bokföringsprogrammen har sina förespråkare - det finns alltid någon som tycker att just det programmet är bäst. Detta betyder att det i slutändan ändå är Du som måste avgöra själv. Titta på flera olika och välj det programmet som har en svårighetsgrad som passar Din kunskapsnivå. [br] [br]Du hittar en enkel, gratis bokföringskurs på vår hemsida http://www.unicell.se/ [br] [br][b]Egenreklam är ej tillåtet /admin[/b]
232
Sten.. [br] [br]Du riskerar att förlora kunder på denna form av SPAM...
M-Daniel Johansson
507
1
Ja...Sten du framstår mer och mer som väldigt oseriös. Skulle aldrig köpa något av nån som använder dina metoder.
Billiga solglasögon - www.trendystuff.se
www.spaweekendhotell.se - Spa portal
15
Tack Sten för ditt svar
4
SPAM, vad snackar ni om...hjälp kallas det [br]mycket bra inlägg, Sten!
88
[quote="denniis"]SPAM, vad snackar ni om...hjälp kallas det [br]mycket bra inlägg, Sten![/quote] [br] [br]Spammet är raderat, därav de konstiga referenserna i tråden.
ww.kurslitteratur.se
www.digiart.se

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.