när, i bokföringssyfte, smartast att dra igång ett företag?

125
1
Om man ser till bokföringen, och även bokslut och sådant som ska göras varje år, när är det "smartast" att starta igång ett företag?

I början på året, i slutet, eller spelar det ingen roll?

Funderar på att kanske dra igång till hösten, augusti/september någon gång. Kanske är det inte så dumt som jag tror. Känns ju så tokigt med tanke på att bokslut och sådant ligger ganska nära då, men å andra sidan är det inte lika mycket att gå igenom som om man startat i början på året.

Vad tycker ni?
49
Du kan ju ha ett förlängt räkenskapsår till sista december 2009 eller så kör du precis som du skriver till sista december 2008. Huruvida något är bättre än det andra vågar jag inte svara på. Det finns säkert fördelar och nackdelar med båda sätten.[br][br]"När bokföringsskyldigheten inträder eller räkenskapsåret läggs om, får räkenskapsåret omfatta kortare tid än tolv månader eller utsträckas att omfatta högst arton månader. Räkenskapsåret får också kortas av om bokföringsskyldigheten upphör."[br][br](Källa: Bokföringslagen 1999:1078, kap 3, §3)
cigarrspecialisten.se
125
1
tack så mycket för svaret.  :)[br][br]Känns lite som att det är enklast att köra på som vanligt, och göra bokslut för 2008. Så får man en hum om hur det går till, samtidigt som man inte hinner få allt för mycket att gå igenom första gången.  :)

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.