Har kontor hemma, bokföring av bredband

4
Hej!
Jag har mitt kontor hemma, och är mycket beroende av mitt bredband i företaget.

Kan jag göra avdrag för det i min bokföring?

/ Ted
456
1
Känsligt område det där. Du kan göra avdrag, men bara för den delen du använder i företaget. Du får räkna ut en procentuell del som du använder i företaget.
2360
37
Du kan alltid dra av hela men som deji säger man vet inte om man får igenom det men gör som jag överklaga i så fall så ändrar myndigheterna sig till slut om det blir för mycket överklagande. Det är nästan enda sättet att få rätt i Sverige.
Lars Arenander. Utgivare av boken KVINNA I STRID
4
Det känns jätteknäppt. Jag bedriver en verksamhet som är beroende av Internet. Och vet inte om jag kan dra av mitt bredband i min bokföring. [br][br]Jag har endast ett kontor, och det är hemma.[br][br]Konstiga regler igentligen tycker jag.[br][br]Då undrar jag om skattemyndigheten har koll på hur mycke ett företags bredband används privat då det är på ett kontor utanför hemmet också?[br][br]Men men. jag får se hur jag gör, verkar dumt att tjafsa om det då det inte är en förmögenhet det rör sig om. Men jag måste ha det!
2360
37
Den nya regeringen kanske är mer flexibel än jagar dig om du använder ditt bredband någon gång till något annat. Du ska inte stå för det privat. Du måste ändra attityd annars går du under om du ska vara företagare i Sverige.
Lars Arenander. Utgivare av boken KVINNA I STRID
4
Jag förstår![br]Jag blir bara irriterad över att det faktist inte är så lätt att vara företagare i det här landet.[br][br]Alla säger att företagare har det så bra, men har vi det verkligen så bra?
720
Om du inte hade bredband innan du startade ditt företag så kan det ju vara idé att försöka ta upp kostnaden men göra det som ett öppet yrkande.[br][br]Hade du ett abonemang redan tiigare så finns ingen möjlighet att ta upp någon kostnad. Det är ju inte sannolikt att du sagt upp ditt breband om du inte startat firman och då är kostnaden en privat levnasomkostnad. [br][br]Principen är densamma som tidigare gällt för telefon, den merkostnad man fått genom företaget kan man ta upp, inte den del man skulle haft i vilket fall som.
2360
37
edited, läs lite av mina inlägg så blir du tillräckligt mörkrädd, man kallar mig emellanåt för pessimist, jag skulle snarare säga realist.
Lars Arenander. Utgivare av boken KVINNA I STRID
2066
2
[quote author=lars arenander link=topic=3430.msg15801#msg15801 date=1201464606][br]edited, läs lite av mina inlägg så blir du tillräckligt mörkrädd, man kallar mig emellanåt för pessimist, jag skulle snarare säga realist.[br][/quote][br][br]Jo, det är lätt att bli rädd när man läser många av dina inlägg Lars.[br]Vill passa på att säga att jag inte delar Lars erfarenheter av svenska myndigheter. Visserligen har jag inte varit företagare lika länge, men jag har ändå hållit på i tio år utan större problem.
Med vänliga hälsningar,
Jonathan
2360
37
jag vet Jonathan att vi har olika uppfattningar. De 20 första åren var lugna i jämförelse med de senaste 20 åren och då med extra betoning på 2´-talet som varit katastrofalt ur företagssynpunkt. Läser du rapporter och emellan mellan raderna ska du finna en utveckling i Sverige under den förra regeringen som gör en  mörkrädd, och även om det sker vissa förändringar nu så hinner man inte omskola alla socialister och kommunister på skv.
Lars Arenander. Utgivare av boken KVINNA I STRID
2066
2
Ska villigt erkänna att jag inte läser speciellt mycket rapporter inom detta område. Det enda jag utgår från här är min personliga erfarenhet, och mitt enda mål var att visa frågeställaren att det finns olika erfarenheter.
Med vänliga hälsningar,
Jonathan
589
1
Men jisses, Lars. Ska du dra in det här pratet i ännu en tråd? Att du inte tröttnar.[br][br]Redkon har redan gett korrekt svar. Och det här med "öppet yrkande" betyder att man skickar med en noteringsbilaga med deklarationen, i vilken man beskriver vad  man har gjort. Om Skatteverket då anser att utgiften inte är avdragsgill så kan de ändra den beskattningsbara inkomsten, men (om förklaringen är tillräcklig) de kan inte lägga på några ytterligare avgifter.

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.