Belasta firman för utbildningsresa?

3
Hej,

Jag är en dansare som funderar på att börja fakturera mina dansjobb själv.

Det som intresserar mig mest är de avdrag jag hoppas kunna göra, någon här kanske kan ge mig tips på vilka dessa är?

Jag planerar att resa till Los Angeles i framtiden för att intensivdansa hos några av världens bästa koreografer, kan jag låta min firma betala den resan? t.ex. flygbiljetter, boende, dansklasser, vad mer?

Vänliga hälsningar
dontom
589
1
Om du behöver det här för att kunna sälja din dans borde det vara avdragsgillt i verksamheten. Se bara till att du har dokumentation på att du går kurser, så att Skatteverket inte kan se det som nöjesresa.
3
hmm tack för svaret.. är det standard att verksamheten betalar hela resan, flyg, boende etc vid sånt här..[br][br]Eftersom jag jobbar heltid som dansare så borde väl inte sånna här resor räknas som nöjesresa, då jag varje dag under resan besöker dansstudio och har ingen slötid alls..[br][br]hur får man reda på vad som egentligen gäller, kan man prata med skatteverket och få bekräftat att detta är ok, eller hur gör man?
589
1
Visst kan du prata med Skatteverket. Men att förvänta sig att få "carte blanche" är nog lite mycket, tyvärr.[br][br]Har du bara ett ordentligt schema där det framgår att du jobbar så bör det inte vara några problem, när det nu har med verksamheten att göra.[br][br]Grundregeln är ju att de kostnader du har som behövs för att få intäkter är avdragsgilla.[br][br]Sedan beror det nog lite på hur lång utbildningen är också.
2360
37
Det finns regler på detta och utbildning som gör att du kan behålla befintliga jobb ska ge rätt till avdrag däremot kan det bli problem som gör att du vidareutvecklar dig till högre position. Detta är helknäppt  men jag har sett sådant när jag suttit i företagsskattenämnd, och att man tjänar mer efter är snarare en nackdel. Sedan finns det väldigt mycket tyckande på skattemyndigheten men jag följer gärna diskkussionen.
Lars Arenander. Utgivare av boken KVINNA I STRID
3
Tack för alla funderingar, verkar vara en djungel det där med avdrag :P[br][br]Det finns lite grejer som kanske kan vara problem, om man åker till Los Angeles så finns det ingen speciel "2 veckorsutbildning" eller liknande utan för att ta proffsklasser så köper man enstaka klasser för världskända koreografer, kan detta ses som utbildning?[br][br]Senast jag var där så var jag borta i 1 månad, finns det någon tidsram som borde hållas eller dylikt?[br][br]Om man behöver en anledning att få dra det på verksamheten så är ju dock min klockren då jag undervisar alla kvällar på terminerna och min enda chans att dansträna på högre nivå är vid terminssluten, med enda anledning att bibehålla en hög danskvalité.
2360
37
1) Du får betalt för dina utlägg traktamente och bokostnad som är halvt traktamente om du inte har dyrare räkning på boende.[br][br]2) Nej.[br][br]3) För dagbok, kort . visitkort brev och allt som kan styrka din utbildning, och hoppas att man inte granskar för då kan det gå som i ett fall jag har där nu regeringsrätten får avgöra om skv ev. begått brottslig eller omstörtande verksamhet i sitt agerande. Men vi har inte någon socialistisk regering nu så det kan mycket väl tänkas att du får dina berättigade avdrag.[br]Lycka till.[br][br]
Lars Arenander. Utgivare av boken KVINNA I STRID

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.