Momssats för konsert på nattkubb?

205
1
Jag håller på att arrangera en minitturné för ett par av artisterna på min webbtjänst. Först riktar vi in oss på studentställen, och tydligen slipper de momsen helt pga. att de drivs av förening och att minst hälften av besökarna är studenter.

Även på icke-studentställen som har momskrav bör väl momsen på kostnader rörande live-framträdanden hamna på 6%, iom att det är konserter? Eller blir det momssatsen som gäller för nattklubbar, iom att detta är deras ordinarie verksamhet (vad ligger då momssatsen på)?
16
Det beror helt och hållet på strukturen i er försäljningsprocess. Vem säljer vad till vem?[br][br]Ur Skatteverkets broschyr SK562:[br][i]Artistens egen försäljning av sitt framträdande - Momsfritt[br]Artistens försäljning av sitt framträdande genom bolag (artistbolag) - Momsfritt[br]Vidareförsäljning av ett framträdande (produktionsbolag) - 25% moms[br]Biljetter till föreställningen (entréintäkter) - 6% moms[br][/i][br][br]http://www.skatteverket.se/download/18.7459477810df5bccdd480001137/56202svartvit.pdf
Svenne

- Marknadsföring på Internet med tävlingar | - Vad vill du vinna idag? En platt-TV eller en solresa?
http://www.blienvinnare.com
205
1
Tack för svaret. Du hittade en broschyr jag inte hittade.
1616
3
Brukar du anordna konserter N.N.?
Må väl!
205
1
Aldrig någonsin, men nån gång ska vara det första med allt ;)
1616
3
Spännande. Berätta gärna hur det har gått när det gick.
Må väl!

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.