Anpassa din hemsida till mobiler

14
2
Har du någon gång surfat in på en hemsida som inte är mobilanpassad? I så fall har du troligtvis bara fått med 25% i mobilens skärm och inte fått någon överblick alls. För att alls få en uppfattning om innehållet har du fått scrolla både i sid- och höjdled i all oändlighet
Man bör därför mobilanpassa sin hemsida så att innehållet på ett enkelt och elegant sätt blir tillgängligt för användare av smartphones.
Det finns två sätt att anpassa hemsidan.
1. Det ena är att skapa en s k responsiv hemsida som i original automatiskt anpassar storleken till mindre skärmar såsom smarta mobiler eller paddor. En del läsare föredrar att se hela hemsidan i original i mobilen även om det blir i miniformat. Nackdelen är att det för de flesta blir oerhört frustrerande då länkar och knappar oftast blir minimalt små och plottriga och kräver förstoringsglas och mycket tunna fingrar.

2. Det andra är en skräddarsydd omformning av hemsidan för att förbättra tillgängligheten och verkligen skapa en elegant och lättläst mobil version med klara och tydliga menyer som innehåller alla väsentliga delar av hemsida för budskapet, men skalar bort en del oväsentligt för att förbättra tillgängligheten.
Se här skillnaden mellan vanlig hemsida i mobilen och en mobilanpassad hemsida:

för att se bilder och läsa hela artikeln gå till http://pvnordicdesigns.com/mobilkonvertering.html
En övergiven hemsida kan orsaka ett övergivet företag!
207
3
Frågan jag ställer mig är varför ni själva inte har en responsiv(följsam) webbplats?
14
2
Den är mobilanpassad, och är responsiv, men det kom till våran kännedom för 2 dagar sedan att den inte fungera på ipad längre, så en av våra designers har fått i uppdrag att lösa detta nästa vecka. Men du kan gå in på m.pvnordicdesigns.com och se att den är mobilanpassad
En övergiven hemsida kan orsaka ett övergivet företag!
207
3
Ok, men sidan är dock inte responsiv helt och hållet eftersom ni dirigerar om besökaren till en specad "m"-sida. Jag vill snarare säga att den är mobilanpassad än responsive. "M"- lösningen är en äldre lösning/metod innan det här mer responsive design tog vid, och att ni använder javascript för det ändamålet är inte helt kompatibelt och funktionsdugligt. Kan tipsa Er om att i stället använda Er av Media Query- länkning om ni vill köra vidare på "m"-sidan. Det bästa vore dock responsivt hela vägen för att slippa dubbelt arbete etc.
14
2
Idag finns det tre sätt att skapa en mobil webbplats på. Det finns applikationer som man laddar hem och installerar på sin telefon, en separat mobilsajt och så finns det responsiv webb. Dessa tre alternativ har både för och nackdelar. Och ja som du skriver så är den mobilanpassad, precis vad artikeln handlar om. Vi har inget emot dubbelt arbete då vi finner det bättre att i detta fallet ha en separat mobilsajt. Men som sagt vi har satt en av våra designers på att lösa problemet med paddan denna veckan så att den även fungerar på paddor som den skall. En bra artikel skriven om ämnet med media query finns på http://blog.cloudfour.com/css-media-query-for-mobile-is-fools-gold/ Men som sagt var och en kan välja fritt vad som passar deras branch och behov.
En övergiven hemsida kan orsaka ett övergivet företag!

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.