Ombilda till AB

1
 
Ombilda till AB eller fortsätta som enskilt?
Startade enskilt för ca 1 år sen nu i ren hast. Fick ett erbjudande om att ta över en viss verksamhet som enbart har försäljning 5 dagar om året och omsatte ca 200k förra året, väntar mig något sämre i år med tanke på hur världen och inflation ser ut nu. 
Problemet är att jag gör detta vid sidan av min andra anställning som jag tjänar bra på och når taket för statlig inkomstskatt bara där. Ännu mer skatt nu med enskilt såklart. 
Vill gå vidare med annan business med mitt egna företag för att tillslut avsluta min anställning som jag har nu pga att de är ett tungt och fysiskt jobb som jag vet att min kropp inte kommer hålla för till jag är 65år.
Så min fråga är att är de bättre att ombilda till AB nu innan jag får fart på mitt eget för att slippa massa skatt och enbart köra förenklingsregeln med schablonbelopp som utdelning? Eller tänker jag helt fel?
Värt att tillägga, har möjlighet att avsluta min anställning succsessivt när jag väl får fart på mitt egna.

Mvh André
 
 
1009
211
Hej,
Det finns många aspekter kring vilken företagsform som är bra. Men är det så att du har hög lön så kan det skattemässigt vara fördelaktigt att ha AB och ta utdelning, som du skriver. Andra saker som kan vara värda att tänka på är hur inkomsterna kan se ut framöver och hur långt det är kvar till pension. 
www.bocekonomi.se - Redovisning, nyföretagande, företagsutveckling

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.