Starta AB med skulder hos kronofogden

3

Hej!Det är så att jag vill starta ett aktiebolag och har affärsidé och aktiekapital. Problemet är att jag har ett aktivt skuldsaldo hos kronofogden och de utmäter min lön. Jag har förstått det som att det inte är några problem att starta AB men att det kan bli problem om jag sitter i styrelsen. Hur ska jag gå tillväga? Jag vet att min affärsplan är bra och jag tror på den till 100%. Jag vill självklart bli skuldfri och det är en av anledningarna till varför jag vill starta ett företag, för det går knappt runt som det är just nu. Men hur ska man få möjligheten till att vända sin ekonomiska situation när bankerna direkt nekar en till företagskonto? Och om jag skulle sätta en ''ren'' person i styrelsen, skulle det ändå påverka om aktiebolaget stod på mig?Jag har inga planer på att ta några lån eller krediter, utan behöver endast ett företagskonto för att kunna sälja mina produkter. Hur ska jag gå tillväga? Ska jag ringa kronofogden och prata med dom? Hur har ni gjort som varit i liknande situation? Hur ska man som ung vuxen försöka vända på sitt liv?Och en sista fråga; kan kronofogden ta aktiekapitalet på 25 000kr som man sätter in i bolaget?Tacksam för alla tips och svar! 

4
1

Hej 

Du kan öppna ett gratis konto på https://Bokio.se då får du även ett bankgiro samt ett företagskort. Detta är ett smidigt sätt för dig att öppna ett konto.

Aktiebolag är en egen juridisk person och kronofogden kan inte mäta ut aktiekapitalet i ditt bolag för din personliga skuld.

Om du sitter i styrelsen kan du dock få problem med framtida krediter hos andra bolag då en kreditupplysning visar även bolagsmännens historik.

Du kan också köpa ett färdigt aktiebolag då får du normalt sett redan ett bankgiro och konto i en vanlig svensk bank inkluderad i priset. 

 
3

Hej!

 

Tack så mycket för svar. Ska kolla bokio.se. 

Det bästa är då kanske att någon annan sitter i styrelsen men att aktiebolaget står på mig? 

Men om bolaget nu får en omsättning, då kommer framtida kreditkollar tas på bolaget eller har jag fel?

 
4
1

Till en början kan det kanske vara mest lämpligt för dig att ha någon annan i styrelsen men att du själv äger alla aktier 100 %.

Eftersom aktiebolaget är en juridisk person utförs alltid kreditupplysningar på organisationsnumret på ditt bolag. Oftast visas all information även om den sittande styrelsen.

 

 
3

Men kan inte kronofogden utmäta mina aktier om jag är aktieägare?

Ursäkta för alla dumma frågor, har försökt hitta svar själv men känns som att det endast varit motgångar 

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.