Något som tydligen man bara ska veta

4

Hej!Det är är förmodligen en jätte dum fråga. Det finns information om allt på nätet om att starta företag, utom det här. Jag ska starta en enskild firma. Har läst på om bokföring, skatter mm. Men nu ska jag skapa företaget. Till och med verksamt i sin checklista anger som första punkt att man först ska ansöka om f skatt (eller fa). Men när jag klickar på "F-skatt, moms, arbetsgivare och SNI" på mitt konto på verksamt säger den att jag inte har något företag. Att registrera till bolagsverket är ju valfritt. Det står vid enskild firma att efter att man startat företaget ska man ansöka om f skatt. Varför står det inte hur man startar det? Ingenstans i videor eller text hittar jag svaret. Hur startar man företaget? Ingen tar upp det någonstans. Jag förstår ingenting. (trodde det var först f skatt och momsregistrering, sen bolagsverket (om man vill) osv). Tacksam för svar. 

1009
211

Hej,

Precis, att starta företag kräven en del koll inom olika områden. Att registrera enskild firma hos Bolagsverket är frivilligt, som du skriver.

Att gå via verksamt.se är enklaste vägen. Där kan du ansöka om f-skatt (eller FA-skatt som brukar vara lämpligt vid enskild firma), moms mm som behövs. När du fått det så är din firma "bildad". Till skillnad mot tex AB så är enskild firma en del av dig som privatperson, så "bildandet" är en liten sak. Det är mer som att koppla på skattedelen till dig som person. 

www.bocekonomi.se - Redovisning, nyföretagande, företagsutveckling

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.