Hur förändras förpackningsindustrin

0
Det händer mycket i förpackningsindustrin just. Förutom skenande råvarupriser på grund av krig och problematik i fraktleden så känner många i branschen även av covidutbrotten i Kina. Det är en stökigare omvärld än på länge samtidigt som delar av branschen också förändras i grunden.

Ser på på hela Take-Away sektorn så har vi länge sett en stark tillväxt. Vi köper helt enkelt mer hämtmat. Trenden förstärkes kraftigt under pandemin då vi såg restaurangmiddagarna flytta hem i till vardagsrummet. Mitt i denna starka tillväxt har vi även sett ett starkt trendskifte mot miljövänliga förpackning. Lagstiftning på områden som bland annat straffar plastprodukter har skyndat på förändringen.

Som en del av den snabbt växande trenden med Take-Away och hembeställning har vi sett nya aktörer som Foodora snabbt växa sig stora. Det har plötsligt ställt helt nya krav på förpackning. De skall inte bara klara nya typer av transport utan behöver också mycket tydligare förmedla restaurangens varumärke och känsla. När vi inte längre besöker restaurangen så blir förpackningen den starkaste länken och kopplingen till kunden.

Vi på Smarförpackning tror dessa trender kommer förstärkas och har helt valt bort alternativ vi inte ser som hållbara ur ett miljöperspektiv. Vi producerar våra förpackningar med stabila partners i eller i nära anknytning till Europa och hjälper våra kunder att skapa en starkt varumärkeskänsla när de tar fram in förpackningsdesign.

Har ni frågor eller tankar kring förpackningar så tveka inte att höra av er.

https://smartforpackning.se

Esfandiar
url:=https://smartforpackning.se

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.