Kan jag vara anonym som företagare?

1
Hej!

Jag har inte drivit företag förr men är intresserad av att starta en näringsverksamhet inom internethandel där jag skulle föredra att det i möjligaste mån inte offentligt publiceras att det är jag som ligger bakom verksamheten.

Jag funderar också på huruvida jag ska öppna en enskild näringsverksamhet eller aktiebolag. Tänkte till exempel att som enskild näringsidkare har man ju personnummer som organisationsnummer så det vore ju kanske inte jättehemligt.

Naturligtvis inser jag att jag inte kan hålla hemligt för myndigheter vem det är som driver verksamheten. Jag menar att jag skulle föredra att det inte kommer upp om någon skulle Googla mitt namn osv.

Kort sagt: alla tips om hur man kan maximera sin anonymitet skulle hjärtligt uppskattas!
Patrik Andreasson
Ett bolagsnamn behöver inte vara kopplat till din webbshop. Skriver du helt enkelt inte explicit vilket företag som ligger bakom webbshoppen får du där hyfsad integritet. Sen måste det givetvis framgå av eventuella fakturor och så. Men ett enkelt sätt är helt enkelt att inte ha organisationsnummer och namn på sidan. Vill du ändå ha det kan du ha detta i en bild och därigenom blir det svårare för sökmotorer att koppla samman det.
3
Hitta, allabolag ratsit etc. kommer ju lista dina uppgifter offentligt så fort du har ett företag, så om du anger något av företagets uppgifter (namn, org.nr.) på din webbshop kommer vem som helst kunna hitta dig inom några minuter av googling. Om du lyckas att inte ha med något som förknippar företaget med webbshoppen så antar jag att det är relativt anonymt. Men helt anonym kan du nog inte bli.
Hemsida: https://vheintuition.com/ | Boka: https://vheintuition.com/ | Stream: https://twitch.tv/VheIntuition

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.