Hur stort varulager?

3
Hej!Är inne på att öppna en butik med kläder och andra saker för barn.

Jag undrar lite över hur stort varulager man ska köpa från början?Och hur mycket är det rimligt att man ska låna från banken?

Tycker det är svårt med budgeten, har ingen aning om hur mycket folk handlar på ett år.Man måste ju låna lite extra så man har råd att leva också om försäljningen inte går så bra från början.Om jag ska sälja för säg minst 700 tKr första året så har jag ju en inköpskostnad på 350 tKr...Hjälp mig gärna med tips på hur man ska tänka!
758
1
En förutsättning för att lyckas är oftast att man själv besitter [br]branchkunskapen. Hade du haft denna kunskap så hade du också vetat [br]hur man ska tänka och beräkna alla variablar. [br]Att utan kunskap gå till banken och låna 1 miljon och öppna en butik, [br]skulle inte jag göra.
Hälsningar Stefan Förståndet är rättvist fördelat. Alla tycker att dom har fått tillräckligt
3
[quote="Sinnenas Teater"]En förutsättning för att lyckas är oftast att man själv besitter [br]branchkunskapen. Hade du haft denna kunskap så hade du också vetat [br]hur man ska tänka och beräkna alla variablar. [br]Att utan kunskap gå till banken och låna 1 miljon och öppna en butik, [br]skulle inte jag göra.[/quote] [br] [br]Nää, jag hade verkligen inte tänkt låna så mycket som 1 miljon! [br]Jag är rätt så säker på att den här affären skulle gå bra som tusan i staden där jag bor, det är ju bara starten som är lite oviss. [br] [br]Jag hade tänk låna någonstans mellan 150-300 t KR
758
1
Låt oss säga 300 000: - i startkapital :o [br]Räkna bort hyran för 3 månader [br]Räkna bort dina din egen lön under 3 månader inkl. skatter osv. [br]Räkna bort kostnader för försäkringar, telefon, revisorer osv i 3 mån. [br]Räkna bort kostnaden för marknadsföringen i 3 mån [br]Räkna bort kostnaden för stölderna i 3 mån [br]Räkna bort kostnaden för elen i 3 mån [br]Räkna bort ammortering och räntor på lånet i 3 mån [br]Räkna bort lite till! [br] [br]Det som bli kvar kan du sedan köpa in varor för :mrgreen:
Hälsningar Stefan Förståndet är rättvist fördelat. Alla tycker att dom har fått tillräckligt
46
[quote="Sinnenas Teater"] [br]Räkna bort dina din egen lön under 3 månader [b]inkl. skatter osv. [br][/b][/quote] [br] [br]Det man ska leva på är väl mycket bättre att man tar ett privat lån på. Att låna till lönen på företaget för att sedan skatta bort alltihop låter ju helt galet.
758
1
Helt rätt - det är bättre och ta ett privat lån. [br]Jag gjorde aldrig en analys över vilka typer av lån det gällde. [br]Såg bara till maximalt lånebelopp :oops:
Hälsningar Stefan Förståndet är rättvist fördelat. Alla tycker att dom har fått tillräckligt

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.