Vad krävs av mig för att bli återförsäljare?

C-Mon
Jag har några planer på försäljning av hemelektronik, vi pratar ingen stor omsättning här men iaf.Vilka företagsformer är smartast att välja och är det bättre att placera företaget utomlands?Tror ni att det bara är att kontakta företagen och ansöka om att få bli återförsäljare. Stora seriösa företag kräver väl både det ena och det andra eller? Någon som har någon koll på hur sony, philips, OBHnordica osv fungerar som leverantör?Vet att det är en tuff branch, är det mycket handel med andra länder som gäller? typ parallellimport?

Är så sugen på att skaffa något eget bara, prova på. Lära mig hur saker och ting fungerar. Har så mycket tankar och planer...
355
1
Kolla hur konjunkturen eller läget ser ut just nu. [br]Skulle föreslå att du startar en liten e-butik på nätet vilket gör att du slipper kostnader för lager o.s.v. [br]Detta i sin tur gör att du kan hålla låga priser. [br]Problemet i dagsläget för dig, om du inte vil hålla dig till stora volymer, är att hitta din Nisch av varor. En vara det finns ett behov av men så litet att de stora företagen inte vill ta i det då försäljningsvolymerna är för små. [br]Ett exempel kunde vara en speciell krets för labtops, säkringar eller laddare för densamma. Kanske en speciell typ av lampa som inte säljs någon annanstans eller kanske en praktisk möbel. [br]Förstår du vad jag menar?
232
Jag tycker du skall kontakta grossister i första hand, eller rent av andra återförsäljare. Det är betydligt lättare att komma igång om du vänder dig till mindre företag med dessa kända märken. Går du direkt till "de stora.." så ställer dom genast motkrav i form av minsta omsättning, minsta inköpsvolymer etc.. Dom har inget behov av att tillgodose med s.k. välgörenhet. De mindre är ofta mer flexibla och kan även stå för lager samt logistik. Med hjälp av en återförsäljare kan du bygga upp företaget, få hyffsad omsättning och ett kvitto på att du faktiskt är en aktör att räkna med. Då har du ypperligt tillfälle att vända dig direkt till tillverkaren.
M-Daniel Johansson

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.