Hur förverkliga en idé

14
Hej, skriver här en följare till "ersättning till samarbetsparter". Men nu till själva idén och förverkligande av den... :wink:Vi är igång med en idé, basen och grunden har vi klar för oss men ska utveckla utseendet och funktionen så att det funkar i verkligheten och uppfyller kriterierna. Det handlar om att ha logopedisk kunskap alltså kunskap om språkinlärning och när språkutvecklingen inte följer mallarna - hur träna de olika förmågorna geno olika startegier med mera..... .. Det ska bli träningsmaterial i form av ett pedagogiskt spel.Min fråga är alltså nästa steg när vi är klara med detta och gjort våra hemgjorda prototyper. Hur ska man gå tillväga?

Som jag har förstått kan man sälja sin idé till något förlag om man inte vill stå för finansieringen och senare risk om försäljningen inte går bra.

1. om ett förlag köper idén får vi betald för idén och sen är vi bortkopplade? eller att vårt namn kommer att stå på materilaet och vi får provision för varje sålt spel?2. jag är mest intresserad av att själv stå för materialet. Det är min ide´ i huvudsak och det är vårt namn som ska stå på det. Och jag ska kunna sälja den själv i mitt företag (för det har nära koppling till mitt andra uppdrag i konsultfirman). Men jag vet dessväre inte hur turerna går. Vem ska man kontakta? hur får man fram en ungefärlig summa för finansieringen.3. Vilken av de modellerna är "bäst". Fördelar och nackdelar?Hoppas någon/några har erfarenhet inom detta och kan hjälpa här.Gott nytt år :roll:
758
1
Jag får en mycket sköön återkoppling, när jag läser ditt inlägg. [br]Jag minns själv, hur jag satt och räknade och jag såg mitt eget [br]namn på produkten och jag så hur miljonerna rullade in, [br]nu äntligen, så var det dax för det stora lyftet :mrgreen: [br] [br]Visst skulle jag kunna svara dig, men jag vill inte verka negativ. [br]Den känslan du har just nu är obetalbar. Det vore stöld att beröva [br]dig detta. :wink:
Hälsningar Stefan Förståndet är rättvist fördelat. Alla tycker att dom har fått tillräckligt
232
Tycker du skall kontakta X antal förlag och för att höra om deras intresse. Dom har jobbat med liknande projekt ett antal gånger och har säkert några klara förslag på lämpligt samarbete. [br] [br]Förlagen är specialiserade på att sälja och marknadsföra och dom får dagligen tips från olika innovatörer som vill ha hjälp med just sina idéer. Med andra ord riskerar du ingte att någon "snor" din idé om nu detta är möjligt... [br] [br]Är detta unikt för er/branschen? .. Ansök om patent och ge järnet.. Då spelar det ingen roll vem som får nys om idén utan den som verkställer den i konkret handling får glatt betala dig en summa pengar.. [br] [br]Bara att slänga ut krokarna med andra ord ;)
M-Daniel Johansson

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.