Nybörjarfrågor för registrering av enskild firma

1
Hej,

Trots uppsjö av instruktioner och mycket bra svar här på forumet har jag kvar lite oklarheter.

Jag avser registrera en enskild firma vid sidan av min ordinarie anställning.

Delvis tänker jag sälja filmmusik som jag komponerar själv och sedan anlitar en firma som gör inspelningen åt mig mot betalt, dvs produktionskostnader. När jag säljer musiken måste jag ta in i priset hela produktionskostnaderna plus en vinst.
Jag har hittills betalat 25000 kr till musikproduktionsfirman och har på gång att fortsätta anlita firman och betala ytterligare 70000 kr under 8 månader framöver.

Andra delen i min verksamhet är att jag avser producera administrativa programvaror som jag säljer i EU och utanför samt i samband med det utföra konsulttjänster för dessa kunder.
För den verksamheten kommer jag under nästan ett helt år förbereda och prototyp av mitt IT-system jag utvecklar, rigga ett litet programmeringsteam och ordna webbsidan och marknadsföring för produkten samt etablera kontakt med potentiella kunder, delta i upphandlingar.
Jag förväntar mig inte att dra några inkomster för den delen av verksamheten.

Försäljning av musikfilmen kräver också en uppstartsperiod så kanske under första året blir det inga inkomster heller från beställningar. Därmed tänker jag också slippa betala extra preliminär skatt förutom det som betalas nu av min arbetsgivare.

Jag vill dock göra det lättare för mig att starta genom t ex avdrag på mina betalningar för musikproduktionen och övrigt i direkt samband med uppstarten som beskriven ovan.

Jag håller på fylla i registreringsblanketten på nätet hos verksamt. Här nedan lite oklarheter:
- jag avvaktar med FA-skatt med intention att min preliminärskatt dras som vanligt (väljer "Nej, jag ansöker inte om godkännande för F-skatt").
- jag söker inget uppskov
- PÅ Verksamhet, Näringsgren Dataprogrammering, Nettoomsättning (två Näringsgren)
Behöver jag sätta någon uppskattad belopp? Jag vill undvika betala preliminär skatt förrän jag vet vad jag drar in.
- Lön, förmåner och avdragen skatt m.m.

- Lön och förmåner
0 ? Skall jag ange min ordinarie lön från min arbetsgivare? Antar att jag kan.
- Avdragen A-skatt

- Pensioner m.m. 0 Är det rätt så?

Samma fråga gäller "Inkomst resten av året"

Överskott och underlag för särskild löneskatt
Verksamhetens överskott: XXX Jag räknar inte med överskott. Skall det stå noll?

Tack!
128
15
Lönfrån arbetsgivare och överskott från verksamhet bygger på att Skatteverket ska kunna räkna fram en preliminär skatt. Det är normalt att man sätter överskott från verksamhet till 0 kr, då det ofta tar tid att komma igång.
http://www.cupsupport.se | http://www.fullpott.se | http://www.kalmarsundsparken.se | http://www.domänstatus.se
3
Hej! Jag fliker in med en tilläggsfråga då det rör nyregistrering jag med. Sista delen behandlar "Ränteinkomster och -utgifter m.m.". Är detta något man med säkerhet kan fylla i och isåfall hur? Tänker på: "Ränteinkomster, utdelning m.m., som skatteavdrag görs ifrån" samt "Ränteinkomster, utdelningar m.m., som skatteavdrag inte görs ifrån". Jag har ju klickat i 0 kronor på överskott även jag, är detta något man kan 0:a sig bort ifrån med eller måste man hitta de korrekta uppgifterna någonstans. Med vänlig hälsning,
1470
246
Nolla dig igenom det bara..

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.