Startsida

Vad vet ni om onecoin?

Skapad - Senast uppdaterad
Inlägg: 1394
Tack mottaget: 187
Får in en del frågor om rådgivning kring onecoin, och vore tacksam om nån har erfarenheter att dela med sig av.

Onecoin är alltså en slags cybervaluta som påminner om Bitcoin, men som jag ser det är det mer av ett pyramidspel.

Om jag har förstått saken rätt så kan man satsa exempelvis 100 000 kr och köpa sig coins. Får man då 100 000 coins, så är dom alltså värda 1 kr/st.

Efter ett tag kan man sen splitta sina coins, och får då 200 000 istället. Under förutsättning att folk går in med nya pengar och fortsätter att betala 1 kr/st, så är mina coins nu då 'värda' 200 000 kr.

( här skiljer det sig alltså mot en vanlig valuta, som också kan splittas genom att det trycks upp nya sedlar, men då minskar ju värdet istället, ( inflation) )

Det som verkar uppenbart är ju då att riskerna hela tiden ökar, eftersom systemet rimligen måste bygga på att nytt folk pumpar in pengar.
När det slutar komma in pengar, så sitter dom sista med svartepetter.

Frågan är ju också om det skulle gå att ta ut sina pengar igen, när dom har fördubblats? För om det inte går, så har dom ju inget värde, mer än ett hypotetiskt på en dataskärm.

Tusentals svenskar har tydligen satsat stora summor i detta, så man undrar ju lite...

Själv är jag alltid skeptisk till såna här arbetsfria inkomster. Att det sen är nån grekisk doktor/professor som har räknat ut det här systemet 'genom komplicerade dataprogram' gör mig inte speciellt mycket lugnare.
I synnerhet som han tydligen blåst folk på pengar en gång innan, i ett liknande spel.
Inlägg: 4
#10402
Jag har bara hört att det är en ren blåsning och ditt inlägg får det att låta som investeringsbedrägeri.

Den första raden på Wikipedia är:
Onecoin is a Ponzi scheme marketed as a virtual cryptocoin


Låter det för bra för att vara sant så är det oftast det. 🙂
http://seoseon.com/sv
Inlägg: 2
#38232
Jag har varit med i onecoin 2 år snart o tror starkt på de. Mycket för att staten smutskastar de. Klart de är rädda för detta.

Kontakta mej på vhellstens@gmail.com för mer info. Svarar på allt
Inlägg: 886
Tack mottaget: 85
#38233
Då följer ju också att de som då redan gått med måste tala väl om det för att inte korthuset ska rasa. Om det nu är en blåsning.

Klart att det finns utrymme för flera digitala valutor, men man måste ju vara försiktig. Vem garanterar värdet? Hur lätt går den att använda? Var kan man handla med den? Hur många använder den?

Jämför med SEK. Du har en stabil stat bakom. Det går att handla med SEK i hela landet på alla butiker. Alla som bor här kan växla 1 mot 1. Misstror du valutan kan du göra dig av med den på en timme. Hur är det med internetvalutan? Finns det risk att ägaren lägger ner och sticker med alla pengar? Om du vill bli av med den, kan du då snabbt växla till tex SEK?
www.bocekonomi.se - Redovisning, nyföretagande, företagsutveckling
Inlägg: 1394
Tack mottaget: 187
#38234
Jag har läst på en aning nu, sen jag postade frågan, och vad jag kan se så är det ett rent pyramidspel. Och med det följer att dom som varit inne från början, tycker sig se en vinst. Men hur den ska kunna realiseras har jag ännu inte sett nåt svar på, såvida man inte säljer sina coins till nån annan, som betalar med riktiga pengar.
Inlägg: 2
#38235
Så här är de min vän. Den negativa killen här äger inte ens 1 bitcoin men ändå är han dum nog o läsa alla tidningar. Lika hjärntvättad som resten av Sverige.

Ni vet inte heller hur ett pyramidspel funkar för där går alla pengar till toppen och så är de inte här heller. Bara några led tillbaka av vanliga folk som rekryterat folk. Lön kallar dem de annars men bara för dem läser att onecoin är pyramid spel så tror dem de.

Ni tror dessutom för mycket på vad staten säger åt er. NI fattar väl att en cryptovaluta utan insikt är ett extremt hot mot dagens elit som äger tidningar o nyheterna på tv i heeeeela världen. Dem vill inte att de ska skapas miljoner miljonärer över bara några år. De måste ni fattat.

Detta är en unik möjlighet som inte kommer igen. Billigt för vad de kan ge med åren.
Jag kan följa affärer som ansluter sej till onecoin som ta imot onecoin som betalning var dag på Facebook.
Jag säljer själv nu mina coin för riktiga pengar som folk för in på mitt onelife konto.
Vi är världens snabbaste växande företag genom tiderna. De är en revolution som media trycker ner.


Bitcoin är myclet avancerad n
O köpa med, dyr och annomym, vilket används för mycket droghandel mm.

Onecoin gör allt åt dej.

Kolla även upp swisscoin. Mycket billigare. Skriv om du vill ha hjälp
Inlägg: 1394
Tack mottaget: 187
#38239
Vi får väl se...

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.