vilken bolagsform passa bäst?

16
Hejsan! Jo jag försöker ta reda på vilken bolagsform som skulle passa mig bäst!
Jag vill starta en hemsida och sälja tatueringsutrustning m.m, jag ska ävem så småningom öppna en tatueringsstudio!
Jag tatuerar redan lite extra men inte för några stora pengar, det jag tjänar försvinner på inköp av förbrukningsvaror och utrustning!

Jag vill veta vilka för/nackdelar det är med dom olika bolagsformerna, vad det kostar att driva dom olika formerna? och om jag t:ex kan starta säg ett AB och bedriva hobbyverksamhet tills det börjar generera +pengar liksom!

En anledning till att jag vill starta bolag också är att jag vill kunna köpa in utrustning och förbrukningsvaror billigare, för många säljer bara billigt till företag

/Danne!
7
2
Jag tycker det låter som att en enskild firma skulle passa dig bra. Den kan du driva fram tills att företaget har växt och du kan då kanske ombilda till ett aktiebolag. En skillnad mellan AB och enskild firma är att i en enskild firma har möjlighet att göra enklare deklaration(mindre pappersarbete). En annan skillnad är att i ett AB är du inte själv en juridisk person, vilket betyder att du själv inte drabbas lika hårt om företaget går dåligt. I en enskild firma är du dock helt ekonomiskt ansvarig själv. Hoppas du har fått svar:) Behöver du hjälp med logotyp, visitkort eller något annat grafisk material senare är du välkommen att höra av dig! mvh Isak
mvh Isak Jonsson Grafisk Designer http://Isakjonsson.se
16
Tack för svaret! Ja det är enskild firma som jag haft i baktankarna också. Nu har jag lite mer kött på benen iallafall! Ja absolut då hör jag av mig.

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.