Förslag på "säker" placering för företag

2066
2
Jag letar vettiga alternativ för att placera kapital till så bra och säker avkastning som möjligt. Syftet på längre sikt är att återinvestera i verksamheten eller dela ut vinst till aktieägarna.
Sparkonto hos banken ger i dagsläget ca 1,5-2%, hade gärna sett 2,5-4% med relativt låg risk och helst utan att låsa upp kapitalet under längre tid än 3 månader. Har ni några bra förslag?
Med vänliga hälsningar,
Jonathan
365
28
Kan du vara snäll och förklara hur du menar när du säger att syftet på längre sikt.... o.s.v. och samtidigt vill du inte att engagemanget skall vara längre än tre månader...
Redaktuellt
2066
2
Absolut, jag menar precis som jag skrev att syftet är att göra något annat med pengarna på längre sikt (återinvestera eller dela ut), men tills dess att det sker vill jag gärna ha pengarna investerade externt istället för att låta dem ligga på ett bankkonto i princip utan avkastning.
Med vänliga hälsningar,
Jonathan
32
Viktigt är väl att poängtera att "säker" placering är svårt utlova. Ett bankkonto är som du vet bland det säkrarare, dock täcker en ränta på 1.5-2% knappt inflationen. D v s placeringen är utan avkastning. Har själv varit väldigt aktiv på börsen, men de där riktiga fullträffarna äts upp av mindre lyckade placeringar. Skulle man se ett snitt på 5-10 år ligger det nog på 5-6%/år. Visst kan jag av andra anses som en dålig placererare, men det är i princip omöjligt att endast göra bra placeringar framförallt sen 2008. Dock är det få som skryter om sina brakförluster. Detta då mycket av kurs upp/nergångar inte har med bolaget eller dess fram/motgångar att göra. Utan kurserna baseras mer på nervösa sparare samt tillgång/efterfrågan tänket. Nuvarande idé kring placering för företaget är. (Detta går dock emot all högre ekonomisk vetenskap. Dock baseras mycket av den teorin på väldig stora bolag. Min idé är mer för små bolag där lagrets omsättningshastighet ändå inte kan bli 10 ggr / år. 1. Inköp av lager Är du säker på din egen verksamhet ? Varför inte investera i ett större lager/andra tillgångar. Snabbare leveranser till kund kan då göras, samt avkastning 100- 1000% den dagen produkten är såld. (beroende på vilket TB du har) 2. Inköp av bolag. Är du enl dig själv riktigt bra på att driva bolag ? Varför inte köpa ett mindre bolag för tex 1 milj. Jobba hårt under 3 år, kanske kan du sälja bolaget för 2 milj efter 3 år. ( = 33 % avkastning per år. Inget av ovan är stensäkert såklart. En liten redovisning av de omprioriteringar vi gjort sen börsen visat sig vara mer av ett lotto än en plats för sund avkastning.
Hoppas att jag kunnat hjälpa till ------------------------------------------- LR Design l Läsglasögon

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.