Fungerar Sökmotoroptimering - SEO

50
1
Många säljer ju sökmotoroptimering som en tjänst och jag är nyfiken på om det fungerar?

Jag är mest intresserad av att höra vad ni som köpt en sådan tjänst tycker. Har det varit värt pengarna? Får ni fler besökare, och om ni får det, tjänar ni pengar på dom?

Men även ni som säljer SEO till folk får såklart gärna komma med input 🙂
338
19
Har testat 4 olika företag genom åren. Ett av Sveriges största optimeringsföretag bla. Två av gånger tappade sajten ca 30% av trafiken. En av gångerna fick vi varningsmejl från Google. En av gångerna fungerade det eventuellt men svårt att säga då vi själva även satsade extra på bra texter på orden och fraserna. Så jag hade varit mycket försiktig! ;)
207
3
Anlita endast de som har certifikat, företag eller individuellt. Men SEO har tyvärr blivit en väldigt lukrativ bransch, folk som inte hör hemma är verksamma i denna branschen. Men för att kommentera lite: SEO hjälper möjligtvis på kort sikt, på lång sikt så behövs dock ett kontinuerligt arbete, SEO är ingen engångsföreteelse. Hurvida det kommer att fungera eller inte är dans på Googletrappan, antingen så sjunker trappan eller så stegrar trappan, hela tiden. Det går INTE att garantera placeringar övverst på tappan(dvs topplaceringar), en sådan garanti är omöjlig. SEO kan kanske liknas vid marknadsföring, du marknadsför din sajt med ord, du leker med konsista ord i sidans kod osv. Kan du hemsidor, eller du kanske t om är webbdesigner/utvecklare och kanske har lite marknadsföring i ryggsäcken? Ja, då tror jag nog att du kan göra jobbet ganska bra själv. Kanske lite finslipning på hur det fungerar... Jag rek. att söka på Internet, med den informationen som finns kan man komma långt med, ja man kan kanske t om komma längre upp i trappan på egen hand.
50
1
Anledningen till att jag frågar är att jag funderar på om det är värt för mig att lägga tid på att lära mig mer om SEO. Nu har jag inte så mycket information i ämnet, och därför frågade jag här :) Men det jag har hört är att man antingen inte märkt någon skillnad, eller att man fått fler besökare men inte ökar försäljningen. Men det jag har hört är ju också dom som köpt en enstaka optimering av sidan och jag tror du har en stor poäng där deeman i att man måste se det långsiktigt för att nå resultat. Det verkar också som att man kan göra en del själv. Bara genom att installera en wordpress plugin och följa några enkla instruktioner fick jag upp min sidan från en 11 till en 4e plats på google (den har legat på plats 10-11 ganska länge, så jag tror inte det var en slump). Dock på den specifika sökfrasen "hundmat tierp". Söker man däremot på "hundmat i tierp" är jag inte ens med på topp 100. Så det verkar ju otroligt känsligt för hur man söker. Är alla lika lata som jag ligger jag bra till, skriver dom kompletta meningar ser det däremot illa ut. Så jag anar att det viktigaste och första man bör ta reda på är vad folk faktiskt söker på när dom vill hitta det man säljer. Jag ska fortsätta mitt experiment och gå igenom varje enskild sida så får vi se om det ger något. Fler svar och tankar i tråden vore kul!
207
3
De som köp enstaka tjänster vet inte egentligen ad det handlar om och kanske inte varit frågande eller insatta i ämnet, till skillnad från dig. Jag tycker det är bra att du ställer dig frågande. Mycket går faktiskt att lösa själv, och som jag sa SEO är en långsiktigt kontinuerlig lösning, en lösning som INTE stannar vid om hamnar högst upp. Och sedan kanske man heller inte vill hamna på absoluta toppen? Jag vet det finns folk som vill att deras sajter ska öka i placering men att man inte vill hamnar för högt osv. men det där är ju som jag också nämner inget man kan garantera... Skicka gärna en länk till din sajt i ett privat P.M så kan jag titta på den lite... /Daniel
16
Visst går det att göra mycket själv om man bara har tid att sätta sig in i SEO. Problemen idag är att SEO är mycket mera komplicerat än tidigare. Är det hård konkurrens om sökord måste man ofta kombinera olika on page- och off page-strategier och därför tar det också längre tid att sätta sig in i olika metoder. Dessutom är det lättare idag att bli straffad än tidigare. En del som säljer länkar är bara intresserade av att visa upp snabba resultat och om din SEO-snubbe inte kan riskerna, ja då är också risken större att sajten blir straffad. Med det sagt är det inte heller lika riskfritt att försöka göra all optimering själv. Och därför finns det också flera goda anledningar att hämta experthjälp utifrån. Så frågan handlar inte om SEO fungerar utan snarare om hur du värderar din egen tid i förhållande till ekonomiska resurser. Vad är du villig att lägga ned i tid respektive pengar? Satsar du pengar på bra onlinestrategier som ger hyfsat bra resultat får du både tid och pengar över att spendera på annat.
Sökmotoroptimering - RothLindberg SEO Expert med +10 års erfarenhet. Hjälper med digital marknadsföring, SEO content m.m.
50
1
Min sida finns på [url=http://nordic.expressit.se]nordic.expressit.se[/url] Rent praktiskt tror jag inte jag har någon nytta av seo i det här fallet, men som ett experiment är det kul. Just nu ser jag det här som ett underhållande experiment. Har lagt in mina sökord i gserp.se så att jag kan hålla koll på dom, och ser det som en liten seger varje gång något klättrar ett steg uppåt :) Däremot skulle jag nog inte vara lika benägen att prova mig fram om jag t.ex. redan hade en webbshop som var igång, man vill ju inte riskera att ställa till det för sig.. Då skulle jag nog kontakta er eftersom ni båda verkar ha en bra syn på det här med SEO. Jättekul om ni har synpunkter på min sida. Upplever att det är lite svårt att kombinera det min plugin(wordpress SEO) föreslår med en sida som ser bra ut för besökare. Sen finns det ju inte särskilt mycket material att jobba med heller.
50
1
Hittade en bra sammanfattning av hur man ska bygga upp sina sidor på [url=http://www.seomoz.org/blog/perfecting-keyword-targeting-on-page-optimization]SEOmoz[/url]. Kanske kan vara en bra start för andra som vill prova själv.

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.