starta eget bidrag fundering, please help!

4
Hejsan!
Jag har en fråga angående starta eget bidrag som jag hoppas nån kan svara på. Vi är 2-4st som tänker ta över ett redan existerande företag och min fråga är hur många % ägare/delägare måste man vara i företaget för att ha rätt till "starta eget bidraget"?
90
Hej, Du hittar nog allt du behöver här: http://www.foretagande.se/starta-eget-bidrag-sa-fungerar-det/ MVH Billy
www.affelin.se www.facebook.com/AffelinBda
4
Tyvär, hittar inget där.
2
Vad jag vet är starta-eget bidraget ett personligt bidrag för den som startar företaget. Det är inte ett kollektivt bidrag. Om en får bidraget är det meningen att det skall gå till att vara just ett bidrag för att komma igång med företaget.:)
4
Ok. Så du tror inte ens det gäller när man tar över ett redan existerande företag?
338
25
[quote="m3talfre4k" post=45140]Ok. Så du tror inte ens det gäller när man tar över ett redan existerande företag?[/quote] 99,9% säker att det inte gäller. Man ska väl helst vara arbetslös och ha a-kassa, om det inte är nödvändigt tom. Så var det innan. Är man dessutom halt, lite korkad och ett offer så hjälper det säkert till än mer... :vissla
4
Alltså, jag är ju arbetslös och har a kassa
90
Hej igen, hittade du verkligen inget på länken jag gav dig? MVH Billy
www.affelin.se www.facebook.com/AffelinBda
632
3
Det är start av företag som gäller. Funkar inte om du tar över ett redan existerande bolag. Såvida du inte startar ett nytt bolag, som i sin tur köper aktierna i det befintliga bolaget. För då har du ju faktiskt startat eget, i ett nytt bolag.

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.