Vill bli entreprenör, plugga vidare eller inte?

1
Hej!

Jag förväntar mig inte att någon ska kunna svara på exakt hur jag ska göra, men jag vore väldigt tacksam om jag kunde få lite tips och tankar från någon som vet.

Jag är 20 år, tog studenten 2011 och har sedan dess arbetat med projektering inom VVS-branschen. Jag vill bli entreprenör och har ett par affärsideér som jag vill sätta igång med, och är även sugen på att köpa fastigheter på längre sikt.


Det jag skulle vilja ha lite åsikter och funderingar kring är:
Är det en stor fördel att ha pluggat entreprenörskap, ekonomi eller liknande på någon högskola innan man sätter igång med sin "entreprenörskarriär"? Eller spelar det ingen större roll om man är lite streetsmart och motiverad att lära sig under resans gång?

Vore väldigt tacksam om någon kunde ta sig tid att svara!

Mvh
14
Var streetsmart. Lär dig under resans gång. Professorer för flera av världens "tyngsta" elitaffärsskolor har sagt samma sak: det viktigaste som man behöver för att bli en A-entreprenör lär man sig utanför skolan. Det som rätt slags skola kan göra är att lära ut vissa saker på ett systematiskt sätt, som sparar mycket mer tid än om man försöker räkna ut allting själv. Komplettera med praktiska kurser (tex seminarier, workshops, skräddarsydda program). En annan sak med rätt slags skolor och kurser är att man träffar viktiga kontakter, ofta andra entreprenörer som inspirerar och ger en idéer.
1
Hej. Lite sent omsider. Men titta gärna på www.yumpnow.com som är en entreprenörsskola för unga.! /Marianne
87
5
Mycket bra svarat Jerry =) Mvh Kenneth
Fastighetsservice | ett namn. . . ett nummer.

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.