Milersättning

216
6
Brukar man betala ut någon milersättning för resor till arbetet eller bara om bilen används i arbetet under arbetstiden?
10
1
Åker du ut på kund uppdrag till exempel och kund ej betalar milersättning för dig så kan du själv dra av bensinen.
Dags att tona bilen? Vi har allt inom Solfilm och säkerhet. Öka säkerheten i företagets lokal med vår högkvalificerade säkerhetsfilm! Vi på Solfilmskompaniet är proffs på solskydd!
216
6
Jag menar milersättning man betalar ut till anställda.
119
Jag tror att det är väldigt ovanligt att betala ut milersättning för resor till och från jobbet. Tror inte ens att det är skattefritt utan den anställda får isf skatta från första kronan.
peterkorkala.se - godis24.se, japanfakta.se, faktabank.se. Håller på att starta upp e-handel på godis24.se
157
1
beror på... Säg att du har en anställd konsult. Han ska ta sig tio mil till en kund och jobba. Färden till den kunden är en del av arbetet och ingår i arbetstiden. Men för en fabriksanställd som arbetar på bandet ser jag ingen anledning att betala lön för dennes färd till jobbet. Då den personen har sin arbetsplats på orten etc. Men jag kan ha fel. Rätta mig eller utveckla svaret i så fall. Tack för mig!
Med vänlig hälsning Carl Jonas Följ mig på Twitter http://www.twitter.com/carl_jonas www.carljonas.se - Blogg om företagande www.oneconsultant.se - Webbyrån som gör dig nöjd Webbutvecklare, entreprenör och bloggare
2066
2
Nej, inte normalt om man utgår från en fast punkt (kontor eller hemmet). Den anställde kan däremot dra av för dessa resor i sin deklaration om de uppgår till vissa belopp (kolla skatteverkets hemsida).
Med vänliga hälsningar,
Jonathan
1324
2
Detta är ju helt beroende vart den anställde åker. Normalt har man ju som anställd ett ordinarie arbetsplats. Om man då företar resor till ett annat ställe så bör man nog betala milersättning. Några ex. En person är anställd på ett konsultbolag med kontor i ex GBG. Personen bor dessutom i GBG. Under 4 månader får konsulten ett uppdrag i Varberg ute hos en kund. Detta är nog normalt att betala milersättning för. Annat ex. En person är anställd hos ett byggföretag i GBG. Under 4 månader har företaget ett uppdrag i Örebro. Man bor då i Örebro i en husvagn under veckorna och åker hem till GBG på helgerna. Här betalar företaget milersättning för helgresorna, traktamente och övernattningsers under veckorna. Om vi tänker lite längre efter ex 1. När uppdraget hos kund i Varberg är slut erbjuder Varbergsbolaget en anställning direkt till konsulten. Nu har han ju då ett jobb i Varberg och då är det ju inte normalt med milersättning. Hans
26
1
Mycket smart och logiskt hans!
Med vänlig hälsning Secton Detektivbyrå http://secton.se Specialister på spaning och utredningar som otrohet, familjeärenden och bakgrundskontroller.

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.