Falsk ryktesspridning hur reagera?

44
1
Hej.

Nu har det uppstått falsk ryktes spridning om mitt företag på en nätforum som heter FLASHBACK.

En person säger sig ha köpt våra produkter som vi har 3 års garanti på och fått hem den söndrig, och säger sedan att vårt företag är ett bluff företag för detta. Han säger sig även ha ringt till oss och sagt felet och vi har sagt att vi skiter i det.

Han säger sig bosatt i Stockholm och tyckte leveranstiden var väldigt lång eftersom vi befinner oss också i Stockholm.

Nu till det roliga:

Vi har bett om ett foto på skadan och ett kundnummer och han säger sig ha mailat det till oss, vi har inte fått något mail av han. Han säger sig bosatt i Stockholm och vi har ALDRIG haft någon kund i Stockholm eller i närheten, vi är såpass nystartade.

Hur ska man behandla sån här falsk ryktesspridning? Man blir ju sjukt trött på idioter som skall försöka förstöra för någon annan.

Har anmält detta till Flashback moderatorer men dom vägrar hjälpa, dom svarar inte ens och säger att tråden ska vara där den är nu, även fast det inte finns ett enda slags bevis på att han har köpt över huvudtaget något av oss?

Är det någon som varit i liknande sits? Har försökt svara lite i tråden till han att skicka skärmdump som bevis att han har skickat ett e-post till oss men det vägrar han också, solklart att han jiddrar bara.

Andra användare på Flashback jävlas tillbaka mot oss som är "företaget", alla tror på killen som skapat tråden.

Gah.. darrar av ilska av sådana här fanskap! :/

Här är regeln han bryter mot solklart enligt mig:

0.09. Falsk ryktesspridning

Att sprida påhittade uppgifter om personer, företag eller organisationer med uppsåt att utsätta dessa för andras missaktning, eller att avsiktligen sprida förvrängd eller påhittad information med uppsåt att vilseleda, är förbjudet.
MVH ASLAN
10
Kan bara tipsa dig om att INTE argummentera emot dessa personer som hänger på flashback. Flashback är ett mycket trevligt forum som man kan läsa om allt möjligt på men tyvärr så sitter det väldigt många förlorade själar på forumet som fördriver sin tid genom att jävlas med andra, ju mer du försvarar dig ju roligare är det att jävlas. Förstår att det måste vara jobbigt att läsa något som inte stämmer men jag avråder dig från att ge dig in i en ändlös diskussion med flashbacktrollen. Det är trots allt av en anledning storföretagen ignorerar sådant. Mvh
10
Rummes har en poäng. Vissa har bara för mycket tid och söker negativ uppmärksamhet i brist på annan.
44
1
Hur är det med att anmäla till polisen, tänkte på brottet förtal.
MVH ASLAN
10
[quote="Aslan" post=43782]Hur är det med att anmäla till polisen, tänkte på brottet förtal.[/quote] Flashback är ett anonymt forum så att lägga tid på att hitta användarna har inte svenska polisen resurser för att syssla med för ett sådant brott. Du gör nog bäst i att ignorera folket från det forumet, finns mycket bra folk där men även mycket slödder som sagt. Mvh
44
1
[quote="Rummes" post=43786][quote="Aslan" post=43782]Hur är det med att anmäla till polisen, tänkte på brottet förtal.[/quote] Flashback är ett anonymt forum så att lägga tid på att hitta användarna har inte svenska polisen resurser för att syssla med för ett sådant brott. Du gör nog bäst i att ignorera folket från det forumet, finns mycket bra folk där men även mycket slödder som sagt. Mvh[/quote] Jag har gjort en polisanmälan på detta nu, kvinnan tyckte att det inte alls var trevligt som inträffat.
MVH ASLAN
10
[quote="Aslan" post=43794][quote="Rummes" post=43786][quote="Aslan" post=43782]Hur är det med att anmäla till polisen, tänkte på brottet förtal.[/quote] Flashback är ett anonymt forum så att lägga tid på att hitta användarna har inte svenska polisen resurser för att syssla med för ett sådant brott. Du gör nog bäst i att ignorera folket från det forumet, finns mycket bra folk där men även mycket slödder som sagt. Mvh[/quote] Jag har gjort en polisanmälan på detta nu, kvinnan tyckte att det inte alls var trevligt som inträffat.[/quote] Okej! förvänta dig inte allt för mycket bara, från flashback kommer polisen inte få ut någon information iaf. Mvh
44
1
[quote="Rummes" post=43801][quote="Aslan" post=43794][quote="Rummes" post=43786][quote="Aslan" post=43782]Hur är det med att anmäla till polisen, tänkte på brottet förtal.[/quote] Flashback är ett anonymt forum så att lägga tid på att hitta användarna har inte svenska polisen resurser för att syssla med för ett sådant brott. Du gör nog bäst i att ignorera folket från det forumet, finns mycket bra folk där men även mycket slödder som sagt. Mvh[/quote] Jag har gjort en polisanmälan på detta nu, kvinnan tyckte att det inte alls var trevligt som inträffat.[/quote] Okej! förvänta dig inte allt för mycket bara, från flashback kommer polisen inte få ut någon information iaf. Mvh[/quote] Jag förväntar mig inget alls egentligen just nu... men man får alltid hoppas.. Dom bör iaf kunna dra ner tråden..
MVH ASLAN
1
Hej jag förstår hur det kan svida och sveda när man drabbats av förtal. [b]Det ska polisanmälas.[/b] Önskas helst bevis som styrker. På mitt fall att dementera en artikel på tidningen ...
67
7
Hej, tråkigt att höra att det sprids ett falskt rykte om ditt företag på Flashback. Mitt bästa råd är att helt enkelt lämna detta bakom dig och gå vidare. Man ska akta sig för att gå i försvarsställning och argumentera fram och tillbaka, det är som att hälla bränsle i elden. Och den som vill dig illa kommer inte att bry sig om dina argument. Ett sakligt svar från dig i tråden där räcker. Det blir bara fler påhopp och det vill du inte vara med om! Det är jätte bra att du polisanmälde för din egen skull. Koncentrera dig på alla glada och positiva kunder istället och lägg din energi på dem istället för på skurkar. Lycka till!
2360
37
Själv råkade jag ut för en helsida i DN med lögner men man bad om ursäkt samt fick en skrapa av granskningsnämnden för tidningar. Trots det finns lögnen kvar på nätet. Själv låg jag nerbäddad i engelska influensan när det sades att jag var på annan plats. Detta retade en politiker som hört vem som beordrade lögnen. Så jag och några till känner till vem det är. Lars
Lars Arenander. Utgivare av boken KVINNA I STRID

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.